Οι χάκερ φαίνεται ότι παίζουν στα δάχτυλα την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τα αποτυπώματα της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας φέρονται να κλωνοποιήθηκαν από απλές φωτογραφίες της.
 
Όπως αναφέρει το BBC, μέλος μιας μεγάλης κοινότητας χάκερ στην Ευρώπη υποστήριξε σε συνέδριο ότι αναδημιούργησε τα δακτυλικά αποτυπώματα της Ούρσουλα φον ντερ Λέγιεν από φωτογραφίες που είχαν ληφθεί με μια «στάνταρτ φωτογραφική μηχανή».

 
O χάκερ Γιαν Κίσλερ, γνωστός και ως Starbug, ανακοίνωσε το κατόρθωμά του στο συνέδριο του διαβόητου Chaos Computer Club, το οποίο αυτοαποκαλείται «η μεγαλύτερη ένωση χάκερ στην Ευρώπη».

 
Όπως είπε, κατάφερε να βρει μια φωτογραφία του αντίχειρα της γερμανίδας υπουργού, καθώς και φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από διάφορες γωνίες στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Φαντάζομαι ότι οι πολιτικοί θα αρχίσουν να φορούν γάντια όταν μιλούν δημόσια» υποστήριξε ο Κίσλερ.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που παραβιάζεται η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων.


Το βιομετρικό σύστημα έχει παραβιαστεί σε κινητά iPhone και Samsung, ενώ το 2013 μια νεαρή γιατρός στη Βραζιλία συνελήφθη με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσε ψεύτικα δάχτυλα για να ξεγελά το βιομετρικό σύστημα του νοσοκομείου και να «χτυπάει κάρτα» για λογαριασμό συναδέλφων της που απουσίαζαν.

 
Πιο αξιόπιστες θεωρούνται πλέον οι βιομετρικές τεχνολογίες που λειτουργούν μόνο με εν ζωή χρήστες. Η βρετανική τράπεζα Barclays, καθώς και κάποιες τράπεζες σε Πολωνία και Ιαπωνία, δοκιμάζουν συστήματα που αναγνωρίζουν το μοτίβο που σχηματίζουν τα αγγεία του δάχτυλου.

 
Ένα τέτοιο μηχάνημα που παράγει η Hitachi λειτουργεί μόνο εφόσον το δάχτυλο είναι συνδεδεμένο σε ζωντανό πρόσωπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top