Εκτός λειτουργίας τέθηκαν οι διαδικτυακές υπηρεσίες της κονσόλας Playstation Network της εταιρείας Sony και του Xbox Live της Microsoft μετά από επίθεση χάκερ. Τα προβλήματα στα δίκτυα ξεκίνησαν ανήμερα τα Χριστούγεννα και συνεχίζονται και σήμερα, ανακοίνωσαν στους λογαριασμούς τους στο Twitter οι δύο εταιρείες, διευκρινίζοντας ότι προσπαθούν να βρουν μια λύση.

Ένας χρήστης του Twitter που χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο Lizard Squad ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση. Το ψευδώνυμο αυτό είναι το ίδιο με εκείνο της ομάδας των χάκερ που απείλησαν πρόσφατα την εταιρεία Sony, είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για τα ίδια άτομα.

Η Sony δέχτηκε επίθεση πρόσφατα και κλάπηκαν από τους σέρβερ της χιλιάδες απόρρητα και εμπιστευτικά δεδομένα.

Η Ουάσινγκτον κατηγόρησε ως υπεύθυνη για την πειρατεία τη Βόρεια Κορέα υποστηρίζοντας ότι επρόκειτο για αντίποινα με αφορμή την επικείμενη προβολή της ταινίας The Interview που σατιρίζει τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-ουν.

Αρχικά η Sony απέσυρε την ταινία όμως τελικά την έβγαλε σε επιλεγμένες κινηματογραφικές αίθουσες.

Είναι επίσης διαθέσιμη στο Ιντερνέτ, συμπεριλαμβανομένης και της κονσόλας Xbox.

«Κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι χρήστες για να συνδεθούν. Οι μηχανικοί μας αναζητούν λύση», ανέφερε το @Playstation στο Twitter. Από την πλευρά της, η Microsoft ζήτησε την «υπομονή» των χρηστών του Xbox αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το PlayStation δέχεται κυβερνοεπίθεση. Το 2011 είχαν κλαπεί τα προσωπικά δεδομένα 77 εκατομμυρίων χρηστών, αναγκάζοντας τη Sony να απενεργοποιήσει το δίκτυό της για τρεις εβδομάδες.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top