Χάκερ προσπάθησαν να αποκτήσουν τον έλεγχο  γερμανικών πυραύλων Πάτριοτ εγκατεστημένων στην Τουρκία, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του γερμανικού τύπου. 

Το γερμανικό περιοδικό  Behorden αποκαλύπτει ότι η συστοιχία των γερμανικών πυραύλων Πάτριοτ δέχτηκε αδιευκρίνιστες εντολές, οι οποίες δεν είναι ξεκάθαρο από που προήλθαν. Αυτά τα γερμανικά αντιεροπορικά πυραυλικά συστήματα είναι ανεπτυγμένα στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, στο πλαίσιο αποστολής κατευθυνόμενης από το ΝΑΤΟ.

Στο δημοσίευμα εικάζεται ότι δύο μπορεί να είναι τα σημεία που ένας χάκερ θα μπορούσε να έχει επιτεθεί. Το πρώτο είναι το σύστημα στόχευσης (Sensor-Shooter-Interoperability) και έχει σχέση με την διαχείριση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του εκτοξευτήρα και του κέντρου ελέγχου. Το δεύτερο είναι ένας μικροεπεξεργαστής στο σύστημα κατεύθυνσης των πυραύλων.

Ο στόχος των εν λόγω επιτιθέμενων χάκερ εκτιμάται ότι ήταν είτε η απόκτηση του ελέγχου του πυραυλικού συστήματος, είτε να υποκλοπούν πληροφορίες σχετικές με τις λειτουργίες του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top