σχόλιο ID-ont: Τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου βιαζόταν πολύ. Ήθελε και Κάρτα του Πολίτη και Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Δεν είχαν όμως δημιουργηθεί τότε οι κατάλληλες συνθήκες. Οικονομική χρεοκοπία, Μνημόνια και Capital Controls στρώνουν το δρόμο και σταδιακά ωθούνται οι Κοινωνίες προς αυτό που έλεγε ο Γιώργος.

Αντί για Κάρτα του Πολίτη για κάθε συναλλαγή με Δημόσιους ή Ιδιωτικούς φορείς, ξεκινάμε με εκβιαστική εφαρμογή Κάρτας Συναλλαγών πρώτα για τις οικονομικές συναλλαγές. 

Αντί για Παγκόσμια Διακυβέρνηση να αρχίσουμε με Ευρωπαϊκή Κυβέρνηση λέει ο κος Σούλτς.

Απλά ο Γιώργος κάπου άκουσε το σχέδιο και βγήκε και το έλεγε συνέχεια για να καρπωθεί τη δόξα του πρωτοπόρου. Αυτά τα πράγματα όμως δεν γίνονται έτσι, δυστυχώς γίνονται με πρόγραμμα, με σειρά... 


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σουλτς: «Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τάχθηκε σήμερα υπέρ μιας ευρωπαϊκής κυβέρνησης, επιχειρηματολογώντας ότι ορισμένα κεντρικά ζητήματα για την ΕΕ δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίζονται μόνον από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

«Τα κεντρικά, σημαντικά ευρωπαϊκά ζητήματα δεν μπορούν πλέον να επιλύονται από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων», δήλωσε ο Σουλτς στο εβδομαδιαίο γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Stern, την επομένη της συμφωνίας που συνήφθη στις Βρυξέλλες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της.

«Για αυτό έχουμε ανάγκη κοινοτικούς θεσμούς (...). Έχουμε ανάγκη μια ευρωπαϊκή κυβέρνηση», πρόσθεσε, αναφερόμενος ιδίως στα ζητήματα που άπτονται του διεθνούς εμπορίου, της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης, της φοροδιαφυγής και της νομισματικής πολιτικής.

«Βρισκόμαστε χωρίς καμιά αμφιβολία σε μια σοβαρή κρίση», τόνισε ακόμη ο Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι καταγράφει «πολλή ματαίωση, εξαπάτηση, αμοιβαίες παρεξηγήσεις -σε αυτή την ένταση, αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για μένα», επιμένοντας πάντως ότι η Ευρώπη «δεν πεθαίνει».
http://www.kathimerini.gr/823563/article/epikairothta/politikh/soylts-xreiazomaste-mia-eyrwpaikh-kyvernhsh 


Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 16-9-2010

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top