σχόλιο ID-ont: Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση σε όλο της το μεγαλείο!!!

Το UCLA Health (στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια) παραβιάστηκε μετά από μια κυβερνοεπίθεση και κλάπηκαν δεδομένα από περίπου 4.500.000 άτομα που ήταν εγγεγραμμένα στην ιστοσελίδα.

Το Πανεπιστήμιο δήλωσε την Παρασκευή ότι ένα δίκτυο που περιέχει προσωπικές και ιατρικές πληροφορίες παραβιάστηκε από άγνωστους hackers, που κατάφεραν να υποκλέψουν ονόματα, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης αλλά και ιατρικά δεδομένα – όπως κατάσταση, φάρμακα, εξετάσεις και τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Ωστόσο, το Πανεπιστήμιο δήλωσε ότι «δεν υπάρχει κάποια απόδειξη» για το ότι τα δεδομένα έχουν υποκλαπεί, αν και «δεν μπορούν με βεβαιότητα να αποκλείσουν το ενδεχόμενο.» 

Το σύστημα υγείας, λειτουργεί σε τέσσερα νοσοκομεία του Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια και αυτή τη στιγμή όπως ανακοίνωσαν συνεργάζονται με το FBI και και εξωτερικές μονάδες ειδικών IT για να μπορέσουν να προσδιορίσουν τα αίτια της παράβασης, η οποία συνέβη τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Η παραβίαση ανακαλύφθηκε στις 5 Μαΐου του 2015.


Δεν είναι γνωστό ποιος ή ποιοι είναι πίσω από την επίθεση, αλλά James Atkinson, πρόεδρος του νοσοκομειακού συστήματος του UCLA, δήλωσε στους LA Times ότι ήταν «από μια ιδιαίτερα εξελιγμένη ομάδα και πιθανό να είναι υπεράκτια.» 

Το UCLA Health επιβεβαίωσε ότι τα στοιχεία δεν ήταν κρυπτογραφημένα, κάτι που σημαίνει ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άμεσα από κακόβουλους χρήστες.


https://iguru.gr/2015/07/19/49543/ucla-health-hacked/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top