Μ. Σφακιανάκης: Θύμα ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού η 13χρονη

Για ηλεκτρονικό αναλφαβητισμό που οδηγεί σε φαινόμενα όπως αυτό της εξαφάνισης της 13χρονης από τα Σπάτα, έκανε λόγο σήμερα ο επικεφαλής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Σφακιανάκης προειδοποίησε για τους κινδύνους που διατρέχουν οι ανήλικοι στο Facebook και σημείωσε ότι η περίπτωση της 13χρονης- η οποία εντοπίστηκε χθες το βράδυ- « είναι καρμπόν περίπτωση με την 14χρονη αδελφή γνωστού μπασκετμπολίστα που είχε κακοποιηθεί και σεξουαλικά».
 
 Ο κ. Σφακιανάκης καταφέρθηκε και εναντίον της πολιτικής του Facebook, λέγοντας ότι υπάρχει θέμα σε όλο τον κόσμο, καθώς η εταιρεία σπάνια ανταποκρίνεται στα αιτήματα που της γίνονται.

«Σε όλο τον κόσμο υπάρχει θέμα με το Facebook. Η εταιρεία 'ακούει' ελάχιστα. Kάθε μέρα κάνουμε αιτήματα στο Facebook, αλλά από τα δέκα αιτήματα που στέλνουμε το ένα υλοποιείται», παρατήρησε ο κ. Σφακιανάκης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε ένα πρόσφατο περιστατικό στην Ιταλία με αυτοκτονία 14χρονης κοπέλας εξαιτίας βίντεο που ανέβηκε στο Facebook και που η εταιρεία αρνήθηκε να το αφαιρέσει, παρά τις αλλεπάλληλες αναφορές που είχαν κάνει φίλοι της κοπέλας, ενώ επισήμανε ότι και πολλοί ενήλικες έχουν «ξεμυαλιστεί» κατά καιρούς εγκαταλείποντας την οικογένειά τους.
 
Ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έδωσε και οδηγίες για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού αναλφαβητισμού, λέγοντας ότι «δεν βάζεις ποτέ τη φωτογραφία σου στο Facebook, δεν κάνεις φίλους στο Facebook που δεν ξέρεις, πρέπει να συμπεριφέρεσαι στο Facebook όπως συμπεριφέρεσαι στην κανονική σου ζωή».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63836825


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top