σχόλιο ID-ont: Μέχρι στιγμής, θα σημειώσουμε εμείς. Γιατί όσο εξελίσσεται η τεχνολογία, όλο και περισσότερο "θα αντλούμε γνώση από τα big data"...

Ένας στους τρεις οργανισμούς που επιχειρούν να εξάγουν ειδικές γνώσεις από την ανάλυση όλων των δεδομένων τους αποτυγχάνουν, δείχνει νέα έρευνα της Hewlett Packard. Η ανάλυση των επονομαζόμενων "big data" αποδεικνύεται δύσκολη υπόθεση, εντούτοις έξι στους δέκα οργανισμούς δηλώνουν πρόθυμοι να δεσμεύσουν το 10% του προϋπολογισμού τους για την καινοτομία για να «εξορύξουν» πολύτιμη πληροφορία από δομημένα και αδόμητα δεδομένα.
 
Ό,τι κι αν σημαίνει big data, η νεότερη έρευνα της Hewlett Packard τον Μάιο του 2013 επαναλαμβάνει ότι η ανάλυση της διαρκούς ροής δεδομένων δομημένων και αδόμητων παραμένει πρόκληση για τις επιχειρήσεις.

 
Ο αυξανόμενος όγκος, η ποικιλομορφία αλλά και η «ευπάθεια» των δεδομένων που ρέουν από το εσωτερικό αλλά και το περιβάλλον κάθε επιχείρησης αποτελούν την αιτία της αποτυχίας των πρωτοβουλιών big data. Περισσότεροι από έναν στους τρεις οργανισμούς που έχει επιχειρήσει την ανάλυση έχει αποτύχει, δείχνει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Hewlett Packard υπό τον τίτλο "Big Data and Cloud” από την Coleman Parkes Research, Ltd., τον Μάιο του 2013.

Σε προγενέστερη παγκόσμια έρευνα που εκδόθηκε τον Απρίλιο και διενεργήθηκε επίσης για λογαριασμό της HP, περισσότερα από ένα στα δύο στελέχη επιχειρήσεων ανέφεραν ότι οι οργανισμοί τους δεν είναι εξοπλισμένοι με τις σωστές λύσεις για να αντλήσουν ειδικές γνώσεις από τα Big Data. Επιπλέον, δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία καθώς και τη συνεκτική στρατηγική για να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία και στη συνέχεια να ενσωματώσουν νέα αλλά και παλιά δεδομένα.
 
Παρά τις συνεχείς αποτυχίες, το 60% των εταιρειών που συμμετείχαν στην νεότερη έρευνα δηλώνουν πρόθυμες να δεσμεύσουν για το big data το 10% του προϋπολογισμού τους για την καινοτομία.
 
Αυτό δείχνει ότι έχουν πειστεί ότι τα επονομαζόμενα Big data κρύβουν πλούσιες γνώσεις και η ανάλυσή τους μπορεί να προσφέρει αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο. Με την εξαγωγή ειδικών γνώσεων που είναι «κρυμμένες» μέσα στα big data οι επιχειρήσεις μπορούν να εξορθολογίσουν τις βασικές οργανωτικές διαδικασίες όπως, οι προσφορές, οι προμήθειες, η εφοδιαστική αλυσίδα και οι λειτουργίες απογραφής, υποστηρίζουν εταιρείες όπως η Hewlett Packard, η IBM και άλλες εταιρείες που παρέχουν hardware, software και υπηρεσίες.
 
«Τα big data επιτρέπουν στους οργανισμούς να επωφεληθούν από το σύνολο των πληροφοριών τους – τόσο των εσωτερικών όσο και των εξωτερικών – σε πραγματικό χρόνο. Παράγουν εξαιρετικά γρήγορη διαδικασία λήψης αποφάσεων και – ως αποτέλεσμα – μοναδικούς και καινοτόμους τρόπους για την προσφορά υπηρεσιών στους πελάτες και την κοινωνία», δήλωσε ο George Kadifa, επικεφαλής του τμήματος software στην HP κατά την ανακοίνωση του HAVEn. Το HAVEn αποτελεί την νεότερη πρόταση της HP για την ανάλυση big data, μια πλατφόρμα big data analytics, η οποία αξιοποιεί το λογισμικό, το hardware και τις υπηρεσίες analytics της HP (συνδυάζει τις δοκιμασμένες τεχνολογίες των HP Autonomy, HP Vertica,  HP ArcSight και HP Operations Management). Η Hewlett Packard υποστηρίζει πως με αυτή την πλατφόρμα οι επιχειρήσεις μπορούν να αντλήσουν αξία από το 100% των πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων των δομημένων, των ημι-δομημένων και των μη-δομημένων δεδομένων.
 
Περνώντας από τις υψηλού επιπέδου έννοιες των Big Data στην πραγματικότητα, δηλαδή στην αξιοποίησή τους και τη δράση με βάση την πληροφορία, οι ειδικές γνώσεις που προκύπτουν από την ανάλυση των big data μπορούν να βοηθήσουν μια επιχείρηση π.χ. να βελτιώσει
  • το cross-channel marketing σε πραγματικό χρόνο,
  • την εμπειρία του πελάτη και την πρόβλεψη της ζήτησης.
Άλλες περιπτώσεις χρήσης περιλαμβάνουν
  • την υποστήριξη των προσπαθειών των πελατών να εντοπίσουν και να προλάβουν την απάτη,
  • να διασφαλίσουν τη συμμόρφωση σε πραγματικό χρόνο και
  • να χρησιμοποιήσουν τα κοινωνικά δίκτυα για να διαχειριστούν τους κινδύνους και τη φήμη της μάρκας τους.
Είναι γεγονός ότι ο όρος big data έχει πολλούς ορισμούς, όπως άλλωστε και η πρακτική αξιοποίησή της ανάλυσης των -πάντοτε αδιευκρίνιστων- δεδομένων.

http://tech.in.gr/analysis/article/?aid=1231253504

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top