Ερευνητές ασφάλειας υποστηρίζουν ότι οι επιχειρήσεις που δέχονται πληρωμές σε Bitcoins, θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των συναλλαγών, καθιστώντας τις  δημόσια ανιχνεύσιμες.

Το ζήτημα παραβίασης της ιδιωτικότητας που προκύπτει από την χρήση του ψηφιακού νομίσματος αναφέρθηκε από την Wired, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται στον τρόπο με τον οποίο τα δίκτυα Peer-to-peer, μέσω των οποίων πραγματοποιούνται οι συναλλαγές, λειτουργούν.

Το σύστημα πληρωμών συσχετίζει τους αποστολείς και τους αποδέκτες των χρημάτων μέσω απόρρητων αναγνωριστικών, με σκοπό την ανωνυμία των συναλλαγών. Ωστόσο, όλες οι συναλλαγές καταγράφονται από το κεντρικό σύστημα (Bitcoin public ledger), επομένως οποιοσδήποτε χρήστης πραγματοποιήσει μια πληρωμή σε μια εταιρεία, μπορεί στη συνέχεια να αποκτήσει  την δυνατότητα να παρακολουθεί όλες τις άλλες πληρωμές σε αυτή τη διεύθυνση.

Με τον τρόπο αυτό απόρρητα δεδομένα θέτονται σε κίνδυνο, καθώς μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες είναι σε θέση να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους ανεφοδιασμού, τις συναλλαγές και τις δαπάνες μιας εταιρείας, παρά την χρήση ταυτοτήτων ID.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top