Δεν είναι καινούρια είδηση ότι oι Android και οι iOS εφαρμογές μοιράζονται δεδομένα του χρήστη με εταιρείες online εντοπισμού. Έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν ο διαδικτυακός τύπος με το θέμα αυτό κάποιους μήνες πριν. Όταν όμως παίρνει θέση η εφημερίδα Wall Street Journal, το θέμα αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον.

Η Wall Street Journal διεξήγαγε τη δική της έρευνα για το θέμα αυτό και επιβεβαίωσε τα στοιχεία από προηγούμενες εκθέσεις που έχουν γίνει.  Συγκεκριμένα η Journal δήλωσε: «Η εξέταση 101 δημοφιλών εφαρμογών των smartphones (παιχνίδια και άλλες εφαρμογές για το iPhone και για το Android) έδειξε ότι οι 56 από αυτές μετάδιδαν το μοναδικό αριθμό αναγνώρισης της συσκευής σε άλλες εταιρίες, χωρίς την ενημέρωση ή τη συγκατάθεση των χρηστών. Επιπλέον, 47 εφαρμογές μετάδιδαν την τοποθεσία του τηλεφώνου με κάποιο τρόπο, ενώ 5 έστελναν την ηλικία, το φύλο και άλλα προσωπικά στοιχεία του χρήστη σε τρίτους.»

Η έρευνα έδειξε επίσης, ότι οι iOS εφαρμογές μοιράζονταν περισσότερα δεδομένα από αυτές των Android, αλλά λόγω του μικρού μεγέθους της δοκιμής, δεν μπορεί να βγει ένα ασφαλές συμπέρασμα. Όμως σαν γεγονός είναι αναμενόμενο από εφαρμογές που είναι δωρεάν. Όσοι πιστεύουν ότι οι εφαρμογές αυτές δε μοιράζονται δεδομένα χρηστών, απλά εθελοτυφλούν.

http://www.secnews.gr/archives/7381

Προσοχή! Το κινητό σας μπορεί να σας κατασκοπεύει…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top