Αντί άλλου σχολίου στην σημερινή είδηση, διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις μας σχετικά με το θέμα. Το έχουμε ξαναγράψει, εμείς πιστεύουμε οτι η ΑΡΧΗ είναι κέρβερος στη θέση της και δεν θα επιτρέψει να υλοποιηθούν αυτού του τύπου τα Οργουελικά σενάρια που εξυφαίνονται... Ο επικοινωνιολόγος επίσης τι χρειάζεται; Για να κάνει το μαύρο άσπρο;

Ευρω-στοπ στην "έξυπνη κάρτα" για τις αποδείξεις!

Η "Κάρτα Αγορών" αποτελεί τον λαγό για την "Κάρτα του Πολίτη"; Ανοίγει τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Κάρτα του Πολίτη;

Πως θα είχε φτιάξει το σενάριο της ταινίας "Kiss the Girls" ο σκηνοθέτης, εάν υπήρχε "Κάρτα Αγορών";

«Βραχυκυκλώνει» την ηλεκτρονική κάρτα συναλλαγών, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων


ΤΟ ΒΗΜΑ:Φοροκάρτα-Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


Νέα γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα θα ζητήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να προχωρήσει στην εισαγωγή της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων (φοροκάρτας) από την αρχή του έτους.


Το υπουργείο Οικονομικών εναρμονιζόμενο με τις υποδείξεις της Αρχής δρομολογεί την θεσμοθέτηση της φοροκάρτας με νόμο και όχι με Υπουργική Απόφαση, ενώ λαμβάνει όλες τις σχετικές πρόνοιες ώστε το νέο σύστημα να μην ενέχει τον κίνδυνο δημιουργίας βάσεως δεδομένων «καταναλωτικής συμπεριφοράς».


Μάλιστα, για την καλύτερη προβολή της ηλεκτρονικής κάρτας αποδείξεων η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων ενέταξε στην ειδική ομάδα του έργου και επικοινωνιολόγο.


Σε κάθε περίπτωση, η χρήση της κάρτας θα είναι προαιρετική, δεν θα περιέχει προσωπικά στοιχεία, ενώ θα έχει μόνον έναν αριθμό 19 ψηφίων που θα είναι ο μόνος που θα συνδέει την κάρτα με τον χρήστη.


Η φοροκάρτα στοχεύει στην απαλλαγή των καταναλωτών από την υποχρέωση συλλογής αποδείξεων και θα επιτρέψει στους ελεγκτικούς μηχανισμούς να έχουν άμεση εικόνα του τζίρου των επιχειρήσεων και του ΦΠΑ που θα πρέπει αυτές να αποδώσουν.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artId=374819&dt=27/12/2010#ixzz19ICLzSaL

φωτογραφία: http://citypress-gr.blogspot.com/2010/12/blog-post_4032.html

Κάρτα Αγορών: Το Υπουργείο επιμένει. Για να δούμε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) θα κρατήσει ..."ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ" ή θα ενδώσει;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top