Κάρτες από εδώ, κάρτες από εκεί, πάρε κόσμε κάρτες!!! Λαϊκή αγορά με πάγκους που "πουλάνε" κάρτες μας θυμίζουν οι εξαγγελίες για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες παντός είδους και χρησιμότητας που σχεδιάζονται.

Σήμερα σειρά είχε η "Κάρτα του Δημότη". Αύριο ποια κάρτα θα αναγγελθεί;"Οριζόντια Παρέμβαση 3: Έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Η οριζόντια παρέμβαση προωθεί έργα και δράσεις ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για τη δημιουργία e-ΚΕΠ, τη δημιουργία τεχνολογικής υποδομής για την εξυπηρέτηση του πολίτη με χρήση ηλεκτρονικής κάρτας (κάρτα του δημότη), την ανάπτυξη και υποστήριξη συστημάτων παροχής διοικητικής βοήθειας στο σπίτι κ.α."
http://www.ypes.gr/el/MediaCenter/Minister/PressReleases/?id=b1284535-8d6f-4ecd-81cf-8c150e5791e0

Ανακεφαλαιώνοντας, μέχρι στιγμής, γνωρίζουμε ότι θα χορηγηθούν οι κατωτέρω κάρτες:


α) Κάρτα Αγορών
β) Κάρτα του Εργαζομένου
γ) Κάρτα Υγείας (ιδέα της προηγούμενης κυβέρνησης, θάφτηκε από την παρούσα για να βγει και πάλι με νέο όνομα;)
δ) Κάρτα του Δημότη
ε) ............
στ) ...........
ζ) ............
η) ............

και τέλος η ...

θ) ΥπερΚάρτα του Πολίτη, που κάποια στιγμή στο πλαίσιο των αναβαθμίσεών της θα ενσωματώσει όλες τις ανωτέρω κάρτες.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής διανομής καρτών, σας προσκαλούμε κι εσάς να συμβάλλετε στον "εκσυγχρονισμό" του Ελληνικού κράτους προτείνοντας την δική σας κάρτα. Ιδέες που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε:
  • "Κάρτα του μαθητή": Οι μαθητές να χτυπάνε κάρτα ερχόμενοι στο σχολείο, σε κάθε διάλειμμα και κατά την αποχώρησή τους. Άμεση ενημέρωση του Υπουργείου Παιδείας για τους κοπανατζήδες μαθητές. Δημιουργία χάρτη πληθυσμιακής πυκνότητας μαθητών: Ποιες περιοχές έχουν και πόσους μαθητές. Σε ποιες περιοχές γίνονται πολλές κοπάνες κοκ. Επίσης οι μαθητές θα "αστυνομεύονται" με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο on-line και από τους γονείς τους. Βεβαίως θα πρέπει να προβλεφθεί να χτυπάνε την κάρτα και κατά την διάρκεια του μαθήματος προκειμένου οι γονείς να είναι σίγουροι ότι ... δεν τους πήρε ο ύπνος μέσα στο μάθημα !!!
  • "Κάρτα του φαντάρου": Απογραφή φαντάρων, on-line παρακολούθηση των κινήσεών τους, on-line χάρτης κατανομής του στρατού, άμεση ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των εχθρών της χώρας, εάν φυσικά κατορθώσουν να κάνουν hacking στον "απόρθητο" Η/Υ του Υπουργείου...
  • "Κάρτα του παντρεμένου": Θα χρησιμοποιείται, στις καφετέριες, στα εστιατόρια, στα ξενοδοχεία, στο λεωφορείο, στο αυτοκίνητο προκειμένου να έχει on-line ενημέρωση ο/η σύζυγος για της κινήσεις του αγαπημένου/της.
  • "Κάρτα του πολύτεκνου": Άμεση ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για το ποσό του πολυτεκνικού επιδόματος που πρόκειται να χορηγήσει το ερχόμενο δίμηνο. Δημιουργία χάρτη με πολύτεκνες οικογένειες. Εξαγωγή συμπερασμάτων για την καρποφορία των περιοχών!!! Περιοχές με υψηλό δείκτη «παραγωγικότητας» (έχουν το μαγικό νερό;), περιοχές με χαμηλό δείκτη «παραγωγικότητας» (υψηλή περιβαλλοντική μόλυνση;)
  • "Κάρτα του ανέργου": On-line παρακολούθηση του ανέργου προκειμένου να δούμε εάν μένει πολύ ώρα στο σπίτι του ή είναι έξω από το σπίτι του και ψάχνει για δουλειά. Στην πρώτη περίπτωση η κάρτα θα απενεργοποιείται από τον Κεντρικό Υπολογιστή του Υπουργείου...
Είμαστε σίγουροι ότι κι εσείς μπορείτε να σκεφθείτε κάποια κάρτα. Προτείντε την, μπορεί να κερδίσετε και κάποιο βραβείο για την σκέψη σας. Σε εμάς μένει πάντως μια απορία: Εάν είναι να δοθούν τόσα λεφτά για να φτιαχθούν τόσες κάρτες, γιατί δεν δίνονται τα λεφτά κατ'ευθείαν για να γίνει εμφύτευση ενός πλινθίου (τσιπ) κάτω από το δέρμα προκειμένου να περικοπούν οι δαπάνες σε περίοδο κρίσης; Είναι ποτέ δυνατόν το εφιαλτικό σενάριο του μέλλοντος (εμφύτευση) να εμφανισθεί ως «σωτηρία» για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της απώλειας των καρτών που θα χάνονται σαν τα στραγάλια;;;

Κάθε μέρα και από μια Κάρτα: Σήμερα εξαγγέλθηκε η "Κάρτα του Δημότη". Αύριο ποια κάρτα έχει σειρά; Κάνε κι εσύ την δική σου πρόταση για μια νέα κάρτα. Μπορείς !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top