Άφιξη της πρώτης κάρτας στη ζωή μας....


Αντί για δικά μας σχόλια αντιγράφουμε σχόλια αναγνωστών της ιστοστελίδας από την οποία προέρχεται το δημοσίευμα. Εμείς απλά παραθέτουμε πιο κάτω τρία ερωτήματα που μας γεννήθηκαν διαβάζοντας το δημοσίευμα:
 • Δεν χρειάζεται η φοροκάρτα, βάλτε τσιπάκι , είναι πιο τρέντυ!!!! 
 • Η μόνη χώρα στον κόσμο, που θα έχει, από έναν εφοριακό για κάθε πολίτη...Και χιλιάδες τραπεζικά υποκαταστήματα...Εφορίες...!!!:)
 • Και τι θα γίνει με τουρίστες? Θα τους δίνουν κάρτες στο αεροδρόμιο? 
 • "και ο καταναλωτής έχει και φοροκάρτα με το λογότυπο της ίδιας τράπεζας." και είχα μια απορία ποιανού ιδέα ήταν η κάρτα αυτή... 
 • Πρωτον δεν ξερω ποσο νομιμο ειναι και εαν αντιτιθεται στα προσωπικα δεδομενα του πολιτη. Δευτερον ποσο συνταγματικο ειναι να επιβληθει, εδω για τον στρατο και τα Ι5 ειχαν ενα καρο δικαιολογιες.Τρίτον και το αντικαπνιστικο το επεβαλαν και αυτο που καταφεραν ειναι οι καπνιστες να αποφευγουν να βγαινουν. Τεταρτον εντελει τι διαφερει μια δημοκρατια απο μια δικτατορια γιατι σε λιγο και στο κρεβατι θα βαλουν εποπτη. Αυτα για την καρτουλα τους.
 • Δεν μου αρεσει το προτεινομενο συστημα. Θα γνωριζουν αρκετοι τις καταναλωτικες μου συνηθειες, αφου θα καταγραφονται τα παντα. Ειναι ανικανοι να βρουν αλλη λυση; 
 • Μου θυμιζουν τον Σκρουτζ Μακ Ντακ που γυριζε αναποδα το Ντοναλτ κρατοντας τον απο τα ποδια και τιναζοντας τον μηπως εχει καμια δεκαρα στην τσεπη. Αν δεν πεσει χρημα στη αγορα να ανεβουν οι τζιροι δεν γινετε τιποτα. Ουκ αν λαβεις παρα του μη εχοντος. 
 • δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι υποχρεωτικό, πες ότι θέλω να αγοράσω ένα "αγαθό" από ένα μαγαζί που είναι τέτοιας φύσης το οποίο δεν θέλω να ενημερώνεται η ΓΓΠΣ του κράτους για τις καταναλωτικές μου συνήθειες και οι τράπεζες!! Τι κάνω?? 
 • Επίσης οι γηραιότεροι τι θα κάνουν? υπάρχει περίπτωση να κατανοήσουν την νέα μέθοδο? Ακόμη και αν το κάνουν, σε τι οφελεί έναν συνταξιούχο? 
 • Τέλος, πχ οι τουρίστες πως θα ψωνίζουν? Με προσωρινή κάρτα φορολογική σαν βίζα?? Αν όχι, τότε όποτε θέλω θα λέω ότι είμαι τουρίστας!!! ή θα το λέει ο έμπορος για μένα ....
 • Αναφέρω μερικά χονδροειδή παραδείγματα για να τονίσω ότι με γνώμονα απόλυτο το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του κρατικού μηχανισμού, τον υπέρτατο νεοτερισμό που ευαγγελίζεται σε βαθμό σχιζοφρένειας ο κος ΓΑΠ (ιντερνετ, κάρτες κλπ) αλλά και την προσπάθεια πλήρους ελέγχου του πληθυσμού, εφαρμόζουμε μέτρα τα οποία ούτε έχουμε σκέφτεί ουσιαστικά τις επιπτώσεις αλλά ούτε σεβόμαστε το δικαίωμα του ανθρώπου για επιλογή, για ιδιωτικότητα !! ΤΡΑΓΙΚΟ
 • Και αν ξεχάσω τη φοροκάρτα σπίτι και ... πεινάω.. τί γίνεται; Ούτε ένα σάντουιτς βρε αδερφέ δεν θα μπορώ να αγοράσω; Στην παραλία το καλοκαίρι; Αν χαλάσει το τσιπάκι; Αν μου την κλέψουν; Αν πάρω την κάρτα του φίλου μου για να την φορτώσω γιατί εγώ έχω ήδη αγοράσει αρκετά; Αν δεν είναι υποχρεωτική τότε είναι μάλλον δώρον άδωρο. Σιγά μην πληρώσω το γιατρό με αυτή. Άσε που πρόσφατα μου είπε: τρεις χιλιάδες για την εγχείρηση στο γόνατο. Γιατρέ χρειάζονται και τα δύο γόνατα εγχείρηση; Ε΄, τότε έξι χιλιάδες (λες και είναι στραγάλια). Πανεπιστημιακός σε Δημόσιο Νοσοκομείο. Καλά θα το σκεφτώ, είπα. Τι οφείλω για την επίσκεψη, 150 ευρώ, μου λέει. Απόδειξη, ρωτάω; 220 ευρώ, απαντάει. Ευχαριστώ, κρατήστε 150. 


Βεβαίως προκύπτουν και κάποιες εύλογες απορίες:

 1. Οι τράπεζες θα προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στην Ελληνική Κυβέρνηση; Καταλαβαίνουμε ότι θα διαθέσουν προσωπικό για την υποστήριξη της όλης υποδομής. Δεν θα αμειφθούν για αυτές τους τις υπηρεσίες; Εάν ΝΑΙ ποιο θα είναι το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο; Εάν όχι, ποιο είναι το προσδοκώμενο για τις τράπεζες όφελος από την όλη διαδικασία; Γιατί να εμπλακούν και να μην υποστηρίξει το κράτος μόνο του όλη αυτή την προσπάθεια;
 2. Ο αριθμός που θα φέρει η κάρτα τι αριθμός θα είναι; Θα χρησιμοποιηθεί η μέθοδος γραμμογράφησης ΕΑΝ-13 που είχε πει η κυβέρνηση στο κείμενο που είχε δώσει για διαβούλευση τον Μάϊο του 2010; http://id-ont.blogspot.com/2010/10/big-brother_10.html
 3. Πως γνωρίζει η δημοσιογράφος, ή οι πηγές της, ότι θα είναι θετική η άποψη της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ); Η Αρχή εκδίδει πάντα θετικές αποφάσεις στα αιτήματα που της καταθέτουν; Εμείς γνωρίζουμε ότι εκδίδει και αρνητικές αποφάσεις και επιβάλλει και πρόστιμα. Η περίπτωση της φοροκάρτας δεν αφορά σε πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όπως είναι η καταναλωτική συμπεριφορά; Γιατί θεωρείται δεδομένη εκ προοιμίου η θετική της γνώμη; Το γεγονός ότι δεν θα γράφει όνομα η κάρτα, δεν λέει τίποτα. Αφού ο αριθμός της κάρτας θα συνδέεται σε μια βάση δεδομένων με το ΑΦΜ του πολίτη άρα και το όνομά του!!! Και μην μας πείτε ότι οι βάσεις δεδομένων είναι απαραβίαστες !!! Ειδικά οι "διασυνδεδεμένες" μέσω πολλών και ποικίλων δικτύων: πχ καταστήματα, τράπεζες, εφορίες, υπουργείο οικονομικών ...
Ακολουθεί το δημοσίευμα για την άφιξη της πρώτης κάρτας στη ζωή μας...

Στην τελική ευθεία η "φοροκάρτα"
  
3/12/2010
10:14
Της Έφης Καραγεώργου
Τα κίνητρα που θα δίνουν στους καταναλωτές αναζητούν οι τράπεζες, για να έχουν στο πορτοφόλι τους, την κάρτα που θα αντικαθιστά τις αποδείξεις.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, για την φοροκάρτα, και το επόμενο δεκαήμερο θα έχει οριστικοποιηθεί η μορφή της, αλλά κυρίως θα έχουν καταλήξει στα κίνητρα για είναι ελκυστική η χρήση της.

Στόχος είναι να καταγραφούν όλες οι εμπορικές συναλλαγές που πραγματοποιούνται, καθώς ακόμα και σήμερα υπάρχουν επιχειρήσεις που διακινούν περισσότερα
  εμπορεύματα απ’ όσα αντιστοιχούν στα τιμολόγια που έχουν, ενώ τμήμα αυτών των εμπορευμάτων πωλείται χωρίς απόδειξη.

Στην κάρτα -που αναμένεται να μπει στη ζωή μας μέσα στο 2011- θα «περνάνε» όλες οι αγορές, ανεξαιρέτως ποσού και θα καταγράφονται μέσω της τράπεζας. Οι τράπεζες θα είναι στην ουσία οι διαχειριστές του προγράμματος καθώς σε τακτά χρονικά διαστήματα (2 ή 3 φορές το μήνα) θα στέλνουν τα στοιχεία με τον τζίρο της κάθε κάρτας στο ΚΕΠΥΟ.

Το πρώτο σκέλος των στοιχείων αφορά το αφορολόγητο του καταναλωτή. Το δεύτερο και σημαντικότερο σκέλος αφορά τον τζίρο των επιχειρήσεων, ώστε να γίνεται αυτόματα η ταυτοποίηση για τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Η μεταφορά των δεδομένων θα γίνεται με απλό τρόπο. Η φοροκάρτα θα περνά από το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών, η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ.

Και επειδή το ζητούμενο είναι να πεισθούν οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν τη φοροκάρτα, αναζητούνται τα κίνητρα που θα την κάνουν ελκυστική. Σίγουρα η απαλλαγή από την «χαρτούρα» των αποδείξεων και την καταγραφή τους, είναι ένα κίνητρο. Όμως θα δοθούν και άλλα, όπως για παράδειγμα, μία μεγαλύτερη έκπτωση στο φόρο ή χαμηλότερο επιτόκιο στην πιστωτική κάρτα -αν η αγορά πληρωθεί με αυτόν τον τρόπο- και ο καταναλωτής έχει και φοροκάρτα με το λογότυπο της ίδιας τράπεζας.

Σε πρώτο στάδιο, η χρήση της κάρτας θα είναι προαιρετική. Η κάρτα δεν θα φέρει όνομα, αλλά ένα αριθμό που θα συνδέεται με το ΑΦΜ του καταναλωτή και εντός των ημερών αναμένεται και η έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Σε πρώτο στάδιο, η χρήση της κάρτας θα είναι προαιρετική"

Μα επιτέλους γιατί γίνεται ανεκτή τόση κοροϊδία;
Η χρήση της κάρτας δεν είναι προαιρετική αλλά είναι "μέχρι να την συνηθίσουμε", για την εφαρμογή της δίνεται "μια περίοδος προσαρμογής".
Και δεν είναι προαιρετική επειδή τον Δεκέμβριο του 2011 θα ενσωματωθεί στη κάρτα του πολίτη που θα έχει αντικαταστήσει την αστυνομική ταυτότητα.
Πού είναι λοιπόν το προαιρετικό;
Και αναρωτιέμαι ποιο το νόημα της δημόσιας διαβούλευσης όταν η κυβέρνηση ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ επιβάλλει τη κατάργηση των ελληνικών συνόρων με την υλοποίηση της παγκόσμιας διακυβέρνησης που συντελείται με τη κάρτα του πολίτη;
Όταν όλα τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών ενός κράτους, το που βρίσκονται ανά πάσα στιγμή και με ποιους συναναστρέφονται καθώς και τι αγοράζουν, αποθηκεύονται και μπορούν να διαχειριστούν από ανθρώπους εκτός του κράτους, πού υπάρχουν τα σύνορα και η οριοθέτηση του ελληνικού κράτους;
Αναρωτιέμαι δεν είναι δικτατορικό να μπορούν άνθρωποι άγνωστοι σε εμάς να γνωρίζουν τα πάντα για εμάς; Και επειδή η κάρτες εύκολα χάνονται, μας περιμένει η "λύση" της εμφύτευσης του τσιπ.
http://www.youtube.com/watch?v=LL-TZdPXiA4
http://redskywarning.blogspot.com/2008/06/to-verichip.html
http://redskywarning.blogspot.com/2009/10/rfid.html
Verichip, RFID free τατουάζ θα είναι ή το νέο βίοτσιπ με ανθρώπινο DNA;
http://www.youtube.com/watch?v=vmAaLIl_2q4
Η κάρτα του πολίτη με την ενσωματωμένη φοροκάρτα είναι το βήμα προς την αχρήματη κοινωνία στην οποία ο έλεγχος θα είναι απόλυτος!
Αλλά για τον έλεγχο και τη κυριαρχία προϋπόθεση είναι η παρακολούθηση γιατί πώς να κυριαρχήσεις σε κάτι που δεν γνωρίζεις;
Όποιος διαφωνεί με την παγκόσμια διακυβέρνηση - που θα υπάρχει με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και πιθανότατα και παγκόσμια κυβέρνηση- θα αποκλείεται από την κοινωνία και από κάθε δυνατότητα συναλλαγής και επιβίωσης. Ήδη έχουμε μαρτυρία ότι ο Ροκφέλερ θέλει να εμφυτευτεί ένα τσιπ σε κάθε άνθρωπο και να μην υπάρχουν χρήματα.
http://www.youtube.com/watch?v=iILKkP_4fq4
Είναι άραγε συνωμοσία ότι η αχρήματη κοινωνία είναι ο στόχος;
http://www.youtube.com/watch?v=q3KGxV65YXU

Ειπώθηκε ότι η κάρτα του πολίτη δεν θα περιέχει προσωπικά δεδομένα.
Το τι αγοράζουμε καθώς και το που βρισκόμαστε δεν είναι προσωπικά δεδομένα; Μα αυτά ήδη θα τα έχει η κάρτα του πολίτη με την ενσωμάτωση σε αυτήν της φοροκάρτας! Δηλαδή απλά μας κοροϊδεύουν ξανά όπως με τα λεφτά που υπάρχουν!
Και με την ψηφιοποίηση των προσωπικών μας στοιχείων δύσκολο θα είναι να προστεθούν τα προσωπικά μας δεδομένα (αριθμός ταυτότητας, ΑΜΚΑ, δίπλωμα οδήγησης, ιατρικό ιστορικό κλπ) ΜΕΤΑ την ενεργοποίηση της κάρτας;
Αναρωτιέμαι γιατί η κυβέρνηση θέλει να υλοποιήσει αυτό το σύστημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης όταν η Αγγλία το έχει απορρίψει και λόγω του οικονομικού κόστους και στη Γερμανία σημειώθηκαν κρούσματα υποκλοπής προσωπικών δεδομένων; Δεν ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της ή για την οικονομική επιβάρυνση τώρα που βρισκόμαστε υπό την κατοχή του ΔΝΤ; Μήπως εκτελούν εντολές για να ευχαριστήσουν όσους επιθυμούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων και την "Παγκόσμια Κυβέρνηση! Είναι πλέον προφανές! Ήδη ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει μερικές φορές ότι χρειαζόμαστε παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα"!
Αναρωτιέμαι αυτή η κυβέρνηση όπως και η αξιωματική αντιπολίτευση που κυβερνούν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και είναι υπεύθυνοι για τη κατοχή μας από το ΔΝΤ, έχουν την λύση επίλυσης των παγκοσμίων προβλημάτων;
Μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ με τα οικονομικά μέτρα ώστε να μην βλέπουμε τους κινδύνους στα εθνικά μας θέματα και για να μας έχουν σε καταστολή επειδή ο τρόμος παραλύει τη βούληση. Χτυπούν στο φιλότιμο του Έλληνα "Μαζί τα φάγαμε!" για να νιώσουν οι Έλληνες ενοχή για να υποταχθούν στις επιδιώξεις των Νεοταξιτών.

Δημοσίευση σχολίου

top