σχόλιο ID-ont: κε Σπινέλη, πολύ καλώς αναγνωρίζετε ότι η Κάρτα Αγορών κουβαλάει πληθώρα προβλημάτων και δικαίως έχουν εγερθεί πολλαπλές αντιδράσεις από φορείς και πολίτες.

Σας προτείνουμε λοιπόν την απάντηση που δώσατε σήμερα για την προαιρετικότητα της Κάρτας Αγορών: "έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις, όποιοι δεν θέλουν να την προμηθευτούν τους αφήνουμε την επιλογή" να την πείτε και στον αρμόδιο συνάδελφό σας στο Υπουργείο Εσωτερικών να την χρησιμοποιήσει ως απάντηση στο αντίστοιχο ερώτημα όταν τον ρωτήσουν για την Κάρτα του Πολίτη σε μερικούς μήνες.

Δεν μπορεί μεταξύ Υπουργείων για αντίστοιχου τύπου ερωτήσεις να δίνονται διαφορετικές απαντήσεις από τους αρμοδίους της ίδιας κυβέρνησης!!!

Άλλωστε εάν δίνετε επιλογή για την "Κάρτα Αγορών" (το έλασον) δεν μπορείτε να μην δώσετε επιλογή για την "Κάρτα του Πολίτη" (το μείζον) που σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμοδίων θα ενσωματώσει και την Κάρτα Αγορών στο μέλλον.

Βεβαίως το καλύτερο θα ήταν η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα" (ΑΠΔΠΧ) να δείξει ... ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ και να απαγορεύσει ως προσβλητικές προς την Ελευθερία του ανθρωπίνου προσώπου όλες αυτές τις κάρτες που εν ήδη πάγκου λαϊκής αγοράς θα αρχίσουν να μοιράζονται στους Έλληνες.

Όσον αφορά τα επιχειρήματα που προβάλλονται από τους υπεθύνους υπέρ όλων αυτών των καρτών, ας κάνουν τον κόπο όσοι ενδιαφέρονται να δούνε προηγούμενες αναρτήσεις στο blog μας για να δούνε πόσο ..."αθώες" είναι όλες αυτές οι καρτούλες !!!


ΣΚΑΪ: Σε τρεις μήνες η διάθεση της κάρτας αποδείξεων
Μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα αρχίσει η παροχή των καρτών αποδείξεων τόνισε ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης μιλώντας στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή».

«Η κάρτα αποδείξεων διευκολύνει τους πολίτες για να δηλώσουν το αφορολόγητο όριο, είναι ανώνυμη, διατίθεται από τις τράπεζες ενώ ζητήσαμε γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων» σημείωσε.

«Ο αριθμός της κάρτας αποστέλλεται μαζί με τον ΑΦΜ και η εγγραφή των αποδείξεων στην κάρτα γίνεται αυτόματα. Η προμήθεια της κάρτας, είναι προαιρετική» τόνισε ο γγ. Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο κ. Σπινέλης επισήμανε δε ότι στην κάρτα γράφεται μόνο το ποσό της αγοράς και όχι το προϊόν που αγοράζεται, είναι ανώνυμη και χωρίς bar code. Ερωτηθείς εξάλλου γιατί η προμήθεια της κάρτας είναι προαιρετική απάντησε ότι «έχουν διατυπωθεί αντιρρήσεις, όποιοι δεν θέλουν να την προμηθευτούν τους αφήνουμε την επιλογή.

Όσον αφορά τις δηλώσεις ΕΤΑΚ, σημείωσε ότι τον περασμένο χρόνο εκκρεμούσαν δηλώσεις ακόμη και από το 2008. «Ελπίζουμε τον επόμενο χρόνο να κλείσουμε όλες τις παλιές εκκρεμότητες» σημείωσε.

«Οι διαδικασίες για την εκκαθάριση και την εκτύπωση των τελών κυκλοφορίας ολοκληρώθηκαν όπως και τις προηγούμενες χρονιές, αποφασίστηκε παράταση για την περαίωση λόγω μεγάλης ανταπόκρισης» πρόσθεσε ο κ. Σπινέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σπινέλη, τα τελευταία τέλη κυκλοφορίας στάλθηκαν 15 Νοεμβρίου από το υπουργείο Οικονομικών.


1 σχόλια:

Γιώργος Αντωνίου είπε...

Κρατάτε γερά, κανένας δεν παίρνει την κάρτα.
Μην υπογράφετε τίποτα. Mην δέχτεστε τιποτα.
ΟΧΙ σε όλα.

Στην Αγγλία προσπάθησαν να εκδόσουν κάρτες δοκιμαστικά στο Μαντσεστερ αλλά δεν πήγε κανείς σχεδόν να υπογράψη και την αποσύρανε.

http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/5700798/Home-Secretary-abandons-compulsory-ID-cards.html

Αν και η εφαρμογή της καρτας σπρώχνεται απο τις κυβερνήσεις ασταμάτητα (δεν τολμούν να πουν οχι στις διαταγές του ΟΗΕ), οι πολίτες αρνούνται πεισματικά εδω και δεκαετίες, γιατί γνωρίζουν πολυ καλά το τι εστι κράτος.

http://en.wikipedia.org/wiki/Peterloo_Massacre

http://www.publicservice.co.uk/news_story.asp?id=14115

Δημοσίευση σχολίου

top