Στο μέλλον ο ανωτέρω τίτλος θα μπορούσε να είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο σε ειδησιογραφικό site. Θα μπορούσε όμως να είναι και αληθινός τίτλος και όχι πρωταπριλιάτικο αστείο, όσο αληθινή είναι η σημερινή είδηση για το Gawker.com

Πολλοί από τους χρήστες της συγκεκριμένης υπηρεσίας είχαν λογαριασμούς και password ίδια με αυτά που έχουν στα τραπεζικά web banking οπότε με την κλοπή των κωδικών τους οι hackers απέκτησαν δυναντότητα πρόσβασης στους λογαριασμούς τους. Και τι απαντά η εταιρεία; Τα κλασικά "Συγνώμη. Αλλάξτε τα password. Προσπαθούμε να διορθώσουμε τα κενα ασφαλείας".

Την εποχή της Κάρτας του Πολίτη πόσα νανοδευτερόλεπτα θα χρειαστούν οι hackers να μας "νοικοκυρέψουν"; Διότι περί νανοδευτερολέπτων πρόκειται. Και μετά φυσικά η κυβέρνηση τι θα μας απαντήσει όταν η ζημιά μας θα είνα ανεπανόρθωτη; "Προσπαθούμε να βελτίωσουμε τα κενά ασφαλείας μέχρι οι hacker να βρουν τα νέα;" Και πως θα πληρώσει η κυβέρνηση τις αποζημιώσεις που θα ζητά ο κόσμος στα δικαστήρια όταν η ζωή του θα είναι στα χέρια των ανεξέλεγκτων hacker;



Αυτά είναι ερωτήματα για το μέλλον που πρέπει να τα απαντήσουμε σήμερα!!! και όχι στο μέλλον. Φυσικά όλοι γνωρίζουμε εκ των προτέρων την απάντηση: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ !!!


Εκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης υπεκλάπησαν από το Gawker.com 
«Σπεύστε να τους αλλάξετε»


Η Gawker Media, μεγάλη εταιρεία διαδικτυακού κουτσομπολιού και φιλοξενίας ιστολογίων, προειδοποίησε ότι άγνωστοι χάκερ εισέβαλαν στη βάση δεδομένων με τα στοιχεία των χρηστών της και απέκτησαν πρόσβαση σε 1,3 εκατ.κωδικούς πρόσβασης.

Καλεί τώρα τους χρήστες να αλλάξουν κωδικούς, ειδικά αν τους χρησιμοποιούν και σε άλλες υπηρεσίες όπως οι online τράπεζες.

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, οι χάκερ απέκτησαν τον έλεγχο χιλιάδων λογαριασμών του Twitter, στους οποίους προφανώς χρησιμοποιούνταν τα ίδια συνθηματικά με αυτά του Gawker.

To Gawker.com δημοσιεύει κυρίως κουτσομπολιά για διάφορα θέματα, ενώ η μητρική εταιρεία Gawker Media φιλοξενεί γνωστά ιστολόγια όπως το Gizmodo, που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας.

«Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση λόγω της παραβίασης» γράφει το μήνυμα που εμφανίζεται στη σελίδα υποδοχής του Gawker.com.

Οι ταυτότητες και τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα.

Αν και το Gawker είχε φιλοξενήσει στο παρελθόν σχόλια κατά του WikiLeaks και του αμφιλεγόμενου ιδρυτή του Τζούλιαν Άσαντζ, η εισβολή δεν φαίνεται να σχετίζεται με τη δράση των «χακτιβιστών» Anonymous, οι οποίοι εξαπέλυσαν κυβερνοεπιθέσεις εναντίον όσων αρνήθηκαν να συνεργαστούν με το WikiLeaks.



http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231071045

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top