σχόλιο ID-ont

Σας φαίνεται αποκρουστικό το εμφυτεύσιμο RFID τσιπάκι στο ανθρώπινο σώμα;

Μην στενοχωριέστε! Το σύστημα φροντίζει για όλα. Μας ετοίμασε τα νέα παπούτσια με GPS! 

Όταν εμείς βρίσκαμε πλινθίο RFID μέσα στην σόλα παπουτσιών που τα αγοράσαμε από Ελληνικό Super Market, δεν περιμέναμε τόσο γρήγορα να εμφανιστούν και παπούτσια που στην σόλα τους θα είχαν συσκευή GPS! Κι όμως η τεχνολογία είναι εδώ για να μας καταπλήττει διαρκώς αρνητικά ... 

TO BHMA: «Δορυφορικά» παπούτσια εναντίον Αλτσχάιμερ

Μοντέρνα παπούτσια με ενσωματωμένο σύστημα GPS τα οποία θα απευθύνονται σε ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Αλτσχάιμερ, δημιούργησε η αμερικανική GTX Corp. Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της εταρείας με έδρα στην Καλιφόρνια, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μπορούσε να αποτρέψει άτομα με άνοια από το να χάνονται αλλά και να καθησυχάσει τους συγγενείς τους, καθώς θα γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή που βρίσκοντα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αντριου Καρλ από το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, ο οποίος συνεργάστηκε με την κατασκευάστρια εταιρεία υπογραμμίζει ότι τα «δορυφορικά» παπούτσια θα μπορούσαν να σώσουν ζωές. «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα που βρίσκονται στα πρώτα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ να έχουν ένα σύστημα ασφαλείας.

Μπορεί να ζουν στο σπίτι τους αλλά παρόλα αυτά να μπερδευτούν, να βγουν βόλτα και να χαθούν για μέρες» τονίζει ο ειδικός. «Περίπου το 60% των ασθενών αυτών θα βγει κάποια στιγμή και θα χαθεί. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς, οι οποίοι δεν εντοπίζονται εντός του πρώτου 24ώρου, μπορούν να πεθάνουν από αφυδάτωση, έκθεση σε καιρικά φαινόμενα ή ατύχημα» εξηγεί ο καθηγητής.

Μέχρι στιγμής έχουν κατασκευασθεί περί τα 3.000 ζευγάρια παπούτσια με ενσωματωμένο σύστημα GPS, τα οποία αναμένεται να διατεθούν από την εταιρεία Aetrex Worldwide προς 300 δολάρια (δηλαδή περίπου 216 ευρώ).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top