σχόλιο ID-ont: Ευσεβείς πόθοι αξιότιμοι κοι ιατροί. Δεν υπάρχουν ασφαλείς και ορθές δομές σε αυτά τα συστήματα !!! Δεκάδες είναι οι περιπτώσεις παραβίασης ανάλογων "ασφαλών" συστημάτων που έχουμε παρουσιάσει στο blog μας. Μην παραμυθιάζεστε λοιπόν ...

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της χώρας στηρίζουν την ύπαρξη και λειτουργία της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης με την προϋπόθεση, ότι αυτή στηρίζεται σε ασφαλείς και ορθές δομές λειτουργίας και προσβασιμότητας.

Εκ του θεσμικού τους ρόλου οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν υποχρέωση να διασφαλίζουν την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ασθενών και την επαγγελματική-επιστημονική προστασία του Ιατρικού Σώματος.

Κατά τη δικαστική διαδικασία σήμερα (17-11-2011) των ασφαλιστικών μέτρων (προσωρινή διαταγή) από τους εκπροσώπους των ΗΔΙΚΑ, ΟΠΑΔ και ΕΟΠΥΥ:

Αναδείχθηκε ο πρόχειρος και ερασιτεχνικός σχεδιασμός της ηλεκτρονικής συνταγογραφίας και έκδοσης παραπεμπτικών χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, που να προστατεύουν το σύστημα από οποιαδήποτε κακόβουλη χρήση στο παρόν ή στο μέλλον.

Τα δε επικαλούμενα οικονομικά οφέλη από τη λειτουργία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης δεν μπορούν να συγκριθούν με το κόστος ευθύνης του κινδύνου της Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων Ασθενών και Ιατρών.

Σημειωτέον ότι το οικονομικό όφελος που επικαλέστηκαν, έχει προκύψει κυρίως από την υποκοστολόγηση φαρμάκων και την μη οικονομική κάλυψη 1150 φαρμάκων από τα Ασφαλιστικά Ταμεία (αρνητική λίστα κλπ.).

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Αθαν. Εξαδάκτυλος, ΠΕΙΡΑΙΑ - Βαρβ. Ανεμοδουρά, ΠΑΤΡΩΝ - Αποστ. Σωτηρούδης, ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ - Κων. Παναγιωτόπουλος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top