Περισσότερο από το 90% των Βρετανών εφήβων διαθέτουν ένα δικό τους κινητό τηλέφωνο, με τα 3/4 αυτών να το θεωρούν ως το πολυτιμότερο αντικείμενο που έχουν στην κατοχή τους. Με γνώμονα αυτό, όσοι είστε γονείς, μπορείτε να καταλάβετε ότι οι μέθοδοι τιμωρίας τύπου πήγαινε στο δωμάτιό σου, ή δεν θα βγεις το βράδυ έξω, δεν σημαίνουν και πολλά στο βλαστάρι σας. Αυτό που πραγματικά θα ταρακουνήσει τους έφηβους είναι να τους απομακρύνετε από το κινητό τους.

Σύμφωνα με την Telegraph, μια νέα μελέτη που διενεργήθηκε από την T-Mobile, έδειξε ότι η χειρότερη τιμωρία που θα μπορούσε να επιβληθεί σε έναν έφηβο είναι η κατάσχεση του κινητού τους από τους γονείς του. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότεροι από 4000 γονείς και έφηβοι, ηλικίας 11 έως 18 χρονών. Από αυτούς το 1/6 συμφώνησε με την παραπάνω άποψη, που ωστόσο αφορούσε τα απλά κινητά τηλέφωνα, γιατί το ίδιο ποσοστό για τα smartphone εκτοξεύεται στο 80%.

Και λογικό άλλωστε, αφού με τα smartphones, είναι πιο εύκολο για τους εφήβους να συνδεθούν να τους φίλους τους, μέσω εφαρμογών άμεσων μηνυμάτων, οι οποίες είναι και δωρεάν. Μόνο το 15% των ερωτηθέντων εφήβων δήλωσαν ότι το smartphone τους είχε κατασχεθεί μία φορά το μήνα κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ενώ η πιο συνηθισμένη αιτία ήταν υπερβολικές δαπάνες.

Σε περίπτωση που σκεφτείτε ότι η κατάσχεση είναι τελικά μία καλή λύση, να ενημερώσουμε ότι η πλειονότητα των παιδιών παραδέχθηκαν ότι είχαν αγοράσει στα κρυφά μία δεύτερη συσκευή, η οποία μπορεί να μην ήταν το ίδιο ακριβή με το κανονικό τους κινητό, αλλά την δουλειά τους την έκανε.

Τώρα εκτός από τα κινητά, υπάρχουν και τα mp3 player ή και οι κονσόλες παιχνιδιών που επίσης αποτελούν αγαπημένα αποκτήματα των παιδιών. Προτού όμως ξεκινήσετε να παίρνετε οτιδήποτε ηλεκτρονικό έχει και δεν έχει το παιδί σας για να το τιμωρήσετε, καλύτερο είναι να έχετε πρώτα μία ειλικρινή κουβέντα μαζί του, με ηρεμία, δίχως να υπονομεύετε την νοημοσύνη του. 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top