Από τη "Φωνή της Ρωσίας": Ένας πραγματικός Αρμαγεδδών στο Διαδίκτυο μπορεί να ξεσπάσει οποιαδήποτε στιγμή και όχι στις 31 Μαρτίου, όπως προβλέπουν οι Anonymous.

Αυτές τις μέρες ο γενικός επιθεωρητής της NASA Πολ Μάρτιν κατά την επιθέωρηση της οργάνωσης δήλωσε ότι «το 2011 κάποιοι, αγνώριστοι χάκερ πήραν για ορισμένο χρονικό διάστημα υπό τον πλήρη τους λειτουργικό έλεγχο τους υπολογιστές της αμερικανικής Υπηρεσίας Διαστήματος. Το ВВС (Μπι-Μπι-Σι) διαπιστώνει ότι η απειλή διατηρείται μιά και δεν έχουν βρεθεί όλοι οι σελιδοδείκτες, συνεπώς οποιαδήποτε στιγμή μπορούν να γίνουν διαρροές πληροφοριών ή ακόμα και απώλεια του ελέγχου των μονάδων της NASA.

Πολύ λίγοι ξέρουν ότι οι επιθέσεις εναντίον της Υπηρεσίας Διαστήματος των ΗΠΑ είχαν αρχίσει ακόμα πριν την εποχή του παγκόσμιου Διαδικτύου, αλλά, οι επιθέσεις των διαρρηκτών των υπολογιστών, ποιός ξέρει γιατί, δεν έμαθαν τους εκπροσώπους της NASA να κρατούν σταθερή άμυνα. Ακόμα και σήμερα δεν είναι σε θέση να αντισταθούν στην κυβερνο-αναγνώριση – ειδικό πρόγραμμα, που επιτρέπει τη διοργάνωση κάποιας μακροπρόθεσμης κρυφής παρακολούθησης και, αν χρειαστεί, – ακόμα και την αναχαίτιση της διακυβέρνησης ή της διαστρέβλωσης των δεδομένων,- είπε ο εμπειρογνώμονας στα ζητήματα της ανταγωνιστικής κατασκοπείας Αντρέι Μασαλόβιτς.


- «Όσον αφορά την NASA, τα τελευταία δύο χρόνια εκεί είχαν θέση σχεδόν 5.000 επεισόδια, δηλαδή βλάβες, που προκάλεσαν την απώλεια της απόδοσης του συστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ακεραιότητας των δεδομένων. Παρά το γεγονός ότι η NASA είναι πολύ σοβαρή οργάνωση, το σύστημα ασφάλείας της αρχικά δεν είχε μελετηθεί στο έπακρο. Έχει αποκαλυφθεί εκεί ένας σελιδοδείκτης των χάκερ, ο οποίος επιτρέπει όχι μόνο τη συλλογή των δεδομένων, αλλά και την αναχαίτιση του ελέγχου της διακυβέρνησης των δορυφόρων ή της ρήξης τους στον ωκεανό.

 Η κατάσταση με τη NASA - δεν είναι σπάνια. Το καλοκαίρι του 2011 φανερώθηκε ξαφνικά ότι η ιταλική κυβερνοαστυνομία παρακολουθούσε τις ρωσικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, καθώς και τα διεθνή πετρελαϊκά προγράμματα. Πολλές άλλες εταιρείες, αν καταπιάστηκαν με την λεπτομερή επιθεώρηση του συστήματος ασφάλειάς τους, μπορούν επίσης να ανακαλύψουν ένα σωρό πειρατικών σελιδοδείκτών,- προειδοποιούν ειδικοί.

Πρόσφατα, οι ηλεκτρονικοί κακούργοι προξενούν συνεχώς ζημιά στις ιστοσελίδες των κυβερνητικών οργανώσεων. Χθες, π.χ., έχει διαρρηχθεί ο ιστότοπος του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ουγγαρίας και έχει διαστρεβλωθεί το κείμενο του θεμελειώδους νόμου της χώρας. Οι διαρρήκτες έχουν προσθέσει εκεί ένα σημείο, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι εργαζόμενοι του τομέα των πληροφοριακών τεχνολογιών μπορούν να βγαίνουν στη σύνταξη στα 32 τους χρόνια. Πριν από αυτό, μία ομάδα Anonymous  επιχείρησε «σταυροφορία» κατά των ιστοσελίδων της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της ΣΙΑ, της Ιντερπόλ και των κρατικών πόρων της Λατινικής Αμερικής. Μάλιστα, όσο πιο εντατικές είναι τέτοιες επιθέσεις, τόσο πιο ρεαλιστική φαίνεται η πρόθεση πρόκλησης του Αρμαγεδδώνα στο Διαδίκτυο στις 31 Μαρτίου του τρέχοντος έτους. Εάν οι χάκερ θα καταφέρουν να κλείσουν αυτή την ημέρα τον Παγκόσμιο Ιστό, τότε αυτό θα προκαλέσει τεράστια καταστροφή, ικανή να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση σε όλο τον κόσμο»,- σημείωσε καταλήγοντας ο Αντρέι Μασαλόβιτς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top