σχόλιο ID-ont: Πριν λίγες ημέρες οι κοι Ρέππας και Τζωρτζάκης παρουσίασαν, κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου, την "Εθνική Στρατηγική για τις ΤΠΕ και την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση". Σε αυτή τη συνέντευξη αποκάλυψαν και μια πιο "προχωρημένη" έκδοση της Ψηφιακής Υπογραφής (δυνατότητα αυθεντικοποίησης μέσω της Κάρτας του Πολίτη). Την αξιοποίηση του κινητού τηλεφώνου ως ... "Κάρτα του Πολίτη" !

Είναι τόσο μεγάλη η εξάρτηση του νεο-Έλληνα από το κινητό του τηλέφωνο, που οι κυβερνώντες επεξεργάζονται την ιδέα να ενσωματώσουν την "Κάρτα του Πολίτη" σε αυτό. Προφανώς αυτές οι σκέψεις εντάσσονται στην στρατηγική  μείωσης των αντιδρώντων στην "Κάρτα του Πολίτη".

Διαβάστε τη συγκεκριμένη αναφορά στο κατωτέρω απόσπασμα από την συνέντευξη τύπου:

"......Αυτή τη στιγμή, απλώς να ανοίξω μια παρένθεση, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, συζητάμε με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, με στόχο τι; Κάθε τσιπάκι να μπορεί μελλοντικά να έχει την ψηφιακή μας υπογραφή, άρα ουσιαστικά στα κινητά τηλέφωνα να μπορεί να υπάρχει μες στο σιμ, σε κάθε σιμ να μπορεί να υπάρχει η ψηφιακή μας υπογραφή. Αυτό είναι καθοριστικό γιατί δεν χρειάζεται να έχεις καν την κάρτα μετά. Μπορείς μέσα από το κινητό σου να κάνεις όλες αυτές τις συναλλαγές και είμαστε σε μια στενή συνεργασία για να βρούμε με ποιο τρόπο αυτό θα υλοποιηθεί σχετικά άμεσα.

Εμείς σαν κράτος δεν έχουμε καμιά διάθεση να εμποδίσουμε αυτό το κομμάτι να λειτουργήσει. Η Αυστρία έκανε το ίδιο, η Εσθονία έχει κάνει το ίδιο. Τι έκανε; Εκχώρησε το δικαίωμα στις τράπεζες, παράδειγμα, και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας το δικαίωμα να μπορούν να κάνουν την αναγνώριση του χρήστη και να τους εκδίδουν το ψηφιακό πιστοποιητικό. Σύμφωνα με το Νόμο βέβαια και τηρώντας όλες τις απαιτήσεις, στο κομμάτι της ασφάλειας που υπάρχουν.

Τι έκανε η Αυστρία; Πολλαπλασίασε την χρήση όλων αυτών των πραγμάτων. Αυτό νομίζω είναι ένα σημαντικό κομμάτι, είμαστε σε πολύ κοντινή φάση και ελπίζω σύντομα να μπορούμε να ανακοινώσουμε με την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας και με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών συγκεκριμένα βήματα προς την υλοποίηση της κατεύθυνσης αυτής....."

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γι αυτό τόσα χρόνια μας πλάσαραν πάμφθηνα κινητά. Όλα στο σχέδιο ήταν.

Ανώνυμος είπε...

Και για να συνηθιζουμε μεταξύ κινητών, κάρτας πολίτη και τσιπάκι στο χερι και οτι κάπου όλα αυτά συνδέονται μεταξύ τους βγαίνουν τώρα και τα "μαγνητικά τατουάζ" που θα δημιουργούν ‘μούδιασμα’ στο χέρι σε κάθε κλήση του κινητού.
Δείτε εδώ την είδηση :http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2012/03/ringtones.html#more

Έτσι στο τέλος θα έχουμε συνηθίσει οτι κάτι μέσα στο χέρι μας μπορεί να δείχνει την ταυτότητά μας, οπότε πάρτε το MICROCHIP βρε παιδιά για να τελειώνουμε....Να τα έχετε όλα και με ασφάλεια μην τυχόν χάσεις το κινητό ή την κάρτα και βγεις εκτός συστήματος...

Δημοσίευση σχολίου

top