σχόλιο ID-ont: Εμετικές πρακτικές, εμετικές κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις που δεν σέβονται τίποτα, κρατικοί υπάλληλοι που πληρώνονται από τους φορολογούμενους πολίτες για να κοιτάνε μέσα από κλειδαρότρυπες...

Η άνεση με την οποία γίνονται οι παρακολουθήσεις με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, καθιστά πλέον την νέα τεχνολογία επικίνδυνη για την ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη των κοινωνιών. Το μόνο πλέον που ΔΕΝ προάγει η τεχνολογική πρόοδος είναι η εμβάθυνση και εδραίωση της δημοκρατίας. 

Εάν πιστεύετε ότι ζούμε σε δημοκρατία τότε σας παραπέμπουμε σε ένα επίκαιρο σύνθημα που βλέπουμε γραμμένο σε τοίχους στην Αθήνα: "Τόση δημοκρατία, έχουμε να δούμε από την χούντα" ! Κρατικοί υπάλληλοι με ακουστικά στα αυτιά, είναι οι σύγχρονοι αστυνομικοί της δικτατορίας που κάνανε παρακολουθήσεις στις γωνιές του δρόμου... Και δεν μιλάμε για την Ελλάδα. Όπως διαβάζετε, ειδικά το τελευταίο διάστημα, πρόκειται για κατάντια όλων των κυβερνήσεων, παγκόσμια ξεφτίλα!

Όχι πως δεν το φανταζόμασταν. Το φανταζόμασταν, αλλά τώρα μας το παρουσιάζουν κι ανοιχτά για να το αποδεχθούμε. Μέχρι εκεί φθάνει η διαστροφή τους...

Κοριοί στο κτίριο, «εισβολή» στα δίκτυα.
 

Νέες κατηγορίες βγαίνουν στο φως για την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών NSA: Το γερμανικό Spiegel υποστηρίζει, επικαλούμενο γνώση απόρρητων εγγράφων που έχει στην κατοχή του ο διαβόητος Έντουαρντ Σνόουντεν, πως οι πράκτορες της υπηρεσίας παρακολουθούσαν συστηματικά τις επικοινωνίες της διπλωματικής αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, όχι μόνο είχαν τοποθετεί κοριοί στο κτίριο της αντιπροσωπείας, αλλά η NSA είχε παρεισφρήσει και στο εσωτερικό δίκτυο υπολογιστών.

Αυτό δεν έδινε πρόσβαση μόνο στις τηλεφωνικές επικοινωνίες των υπαλλήλων της αντιπροσωπείας, αλλά και στις ηλεκτρονικές τους επικοινωνίες και σε αρχεία των υπολογιστών τους, σύμφωνα με τις αναφορές.

Με ανάλογο τρόπο, υποστηρίζει επιπλέον το γερμανικό περιοδικό, θύμα παρακολούθησης είχε πέσει και η αποστολή της ΕΕ στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη.

Επίσης, το Spiegel υποστηρίζει -χωρίς να ξεκαθαρίζει εάν οι πληροφορίες του προέρχονται από τα εν λόγω έγγραφα- πως προ πενταετίας φαίνεται ότι η NSA ήταν υπεύθυνη για απόπειρα τοποθέτησης κοριών στο Justus Lipsius στις Βρυξέλλες, το κτίριο που γίνονται οι συναντήσεις της Συνόδου Κορυφής των «27».

Στην αντίληψη των υπηρεσιών ασφάλειας του κτιρίου, αναφέρεται, είχαν πέσει αναπάντητες κλήσεις που είχαν γίνει από τα γραφεία της NSA στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ έξω από τις Βρυξέλλες. Στο Justus Lipsius, επισημαίνεται, έχουν μόνιμα γραφεία όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ για επικοινωνία με τις πρωτεύουσές τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top