Χρησιμοποιούσε την ιστοσελίδα του για αποστολή spam

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 71χρονου ημεδαπού, για παραβίαση των νομικών διατάξεων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

 
Προηγήθηκε καταγγελία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σύμφωνα με την οποία σε ιστοσελίδα του διαδικτύου περιέχονται λίστες με μεγάλο αριθμό διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φυσικών προσώπων, καθώς και αρχεία με περιεχόμενο μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα οι λίστες αυτές είχαν χρησιμοποιηθεί για την αποστολή μηνυμάτων ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam).

 
Από την αστυνομική - διαδικτυακή έρευνα, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, προέκυψε ότι διαχειριστής της επίμαχης ιστοσελίδας είναι ο 71χρονος ημεδαπός.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 71χρονου στη Γλυφάδα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και με τη συνδρομή στελέχους της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, διαπιστώθηκε ότι διαχειριζόταν στο παρελθόν την επίμαχη ιστοσελίδα.
 
 
Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις (4) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.
 
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 71χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top