Με έκπληξη διαπιστώνει κανείς, ότι στη σελίδα της Διαύγειας δημοσιεύονται εκατοντάδες αποφάσεις από διάφορους Δήμους, στις οποίες περιέχονται καταστάσεις με ονόματα απεργών με πρόσχημα την δημοσίευση αποφάσεων για την περικοπή των αποδοχών τους.

Πρόκειται για βαθιά αντιδημοκρατική πράξη και ένα ξεδιάντροπο φακέλωμα των εργαζομένων που συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που οργανώνουν τα συνδικάτα ενάντια στην πολιτική της μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Η ενέργεια αυτή, από μόνη της αποτελεί μια αντιδημοκρατική εκτροπή, παραβιάζει κατάφωρα δημοκρατικά, συνδικαλιστικά συνταγματικά και ατομικά δικαιώματα. Έρχεται σε αντίθεση με τον ίδιο το Συνδικαλιστικό Νόμο, συνιστά ευθεία βολή ενάντια στο δικαίωμα της Απεργίας. Δεν συζητούμε βεβαίως για το γεγονός ότι δημοσιοποιούνται προσωπικά δεδομένα που φαίνεται ότι στο όνομα της διαφάνειας η τήρηση κάποιων αρχών έχουν πάει περίπατο...

Η ενέργεια αυτή γίνεται αποκλειστικά από Δήμους που υπάγονται στο Υπ. Εσωτερικών, το οποίο έχει και την πολιτική ευθύνη αυτού του τομέα. Είναι προφανές ότι η ενέργεια αυτή των Δήμων δεν έπεσε από τον ουρανό αλλά είναι αποτέλεσμα κυβερνητικών εντολών.

Η Κυβέρνηση και το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρέπει να αποσύρει από την «δημόσια θέα» τις παραπάνω αποφάσεις και να σταματήσει το ηλεκτρονικό φακέλωμα των απεργών.

Σε κάθε περίπτωση τα συνδικάτα πρέπει τώρα να βάλουν φρένο σε αυτή την απαράδεκτη αντιδημοκρατική ενέργεια, να προστατεύσουν το δικαίωμα της Απεργίας καθώς και τα ατομικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Δείτε εδώ από την αναζήτηση της Διαύγειας σχετικές αποφάσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top