Ένας χάκερ απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό του πρωθυπουργού της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter και ανήρτησε σε αυτόν ένα πλαστό μήνυμα, εμφανίζοντάς τον να ανακοινώνει πως παραιτείται.

Το πλαστό μήνυμα έφερε τον Μεντβέντεφ να ανακοινώνει: «Παραιτούμαι. Ντρέπομαι για τις ενέργειες της κυβέρνησης. Λυπάμαι». Το γραφείο του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας έσπευσε να επιβεβαιώσει ότι ο λογαριασμός του καταλήφθηκε.

Ο Μεντβέντεφ γίνεται συχνά στόχος αστεϊσμών στη Ρωσία και αρκετοί τον εμφανίζουν συχνά ως μια μαριονέτα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν. Χρησιμοποιώντας το υποκοριστικό του ονόματος του Πούτιν, ο χάκερ έγραψε: «Ήθελα να στο πω εδώ και πολύ καιρό, Βόβα! Κάνεις λάθος!».

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο Μεντβέντεφ είχε παραιτηθεί το 2012 από την προεδρία για να επιτρέψει στον Πούτιν να επιστρέψει για μια τρίτη θητεία στο Κρεμλίνο το 2012, ένα μέρος της μεσαίας τάξης στη Ρωσία είχε εκφράσει ανοιχτά την απογοήτευσή του, ενώ είχαν σημειωθεί μεγάλες διαδηλώσεις στη Μόσχα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top