Αν έχετε λογαριασμό Gmail ή χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε εφαρμογή της Google, έχετε μια καλή ευκαιρία να θυμηθείτε τους σταθμούς της… ζωής σας, καθώς κάθε σας βήμα έχει καταγραφεί και έχει χαραχθεί στη διαδικτυακή μνήμη.

Ευτυχώς, υπάρχει ένα εύκολο τρικ με το οποίο μπορείτε να δείτε όλα τα μέρη, αλλά και τους χάρτες από τη διαδρομή που ακολουθήσατε, σύμφωνα με τα όσα έχει καταγράψει η Google. Ολα βέβαια, εξαρτώνται από το αν είχατε στο «έξυπνο» τηλέφωνό σας ενεργοποιήσει δύο ρυθμίσεις: το «location reporting» (αναφορά τοποθεσίας) και το «location history» (ιστορικό επισκέψεων).

Αν λοιπόν, είχαν συμβεί τα παραπάνω να τι πρέπει να κάνετε:

Πρώτον, συνδεθείτε με τον λογαριασμό Google που έχετε ή κάντε sign in στο Gmail σας. Τότε, το Google Maps website θα δείχνει κάπως έτσι:

Είναι επίσης πιθανό, να εμφανιστούν σχεδόν αμέσως στην οθόνη σας κάποια δεδομένα από σημεία που έχετε περάσει, ή μπορεί να μην εμφανιστεί και τίποτε. Ολα εξαρτώνται από το αν και το πότε εγκαταστήστε στο smartphone σας τις εφαρμογές για αναφορά τοποθεσίας, όπως αυτή της Google Maps.

Ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε σε βάθος χρόνου το ιστορικό των τόπων από όπου έχετε περάσει είναι να μετατρέψετε στο «ticker» όπου εμφανίζεται το χρονικό διάστημα το οποίο ψάχνετε από μία ημέρα σε 30 ημέρες. Ετσι, θα αρχίσουν να αναδύονται κόκκινες γραμμές των διαδρομών που διανύσατε μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Επίσης, εκτός από τον παραδοσιακό χάρτη, προσφέρεται και το satellite view:


Αν ακόμα δεν βλέπετε κάτι, τότε σημαίνει πως δεν έχετε ενεργοποιήσει τις ανίστοιχες εφαρμογές τοποθεσίας.

Οσο για εκείνους που δεν επιθυμούν να αφήνουν… ίχνη, πάντα υπάρχει η εναλλακτική της διαγραφής ολόκληρου του ιστορικού «Delete all history» ή του ιστορικού μιας συγκεκριμένης περιόδου «Delete history from this time period».

Τώρα, αν δεν καταλάβατε τίποτε από τα παραπάνω, παρακολουθείστε το βίντεο με τις βήμα προς βήμα οδηγίες:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top