Η τράπεζα JPMorgan Chase & Co και τουλάχιστον άλλο ένα μεγάλο αμερικανικό πιστωτικό ίδρυμα δέχθηκαν επίθεση από ρώσους χάκερς στα μέσα του Αυγούστου ενώ το FBI εξετάζει εάν η ενέργεια αυτή συνδέεται καθ' οιονδήποτε τρόπο με τις κυρώσεις τις οποίες επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση στη Ρωσία λόγω των ενεργειών της Μόσχας στην Ουκρανία, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο επικαλείται δύο πηγές που δεν κατονομάζει. 

Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να κλαπούν δεδομένα ευαίσθητης φύσης και οι αρχές ερευνούν επίσης εάν και κατά πόσον σχετίζεται με πρόσφατες εισβολές στα συστήματα μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών, σύμφωνα με τη μία από τις πηγές οι οποίες μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Η JPMorgan, από την οποία ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της ότι «οι εταιρείες του δικού μας μεγέθους δυστυχώς βιώνουν επιθέσεις μέσω του Διαδικτύου σχεδόν καθημερινά. Εχουμε πολλαπλές ζώνες άμυνας για να αντιμετωπίζουμε τις όποιες απειλές και παρακολουθούμε μόνιμα τα επίπεδα αποπειρών απάτης».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top