Αγωγή κατά του Facebook, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων κατέθεσαν 25.000 χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

Το Facebook κατηγορείται από τους 25.000 χρήστες ότι με τον τρόπο που παρακολουθεί τη διαδικτυακή δραστηριότητά τους παραβιάζει τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Την κίνηση κατά του Facebook οργανώνει ο Μαξ Σρεμς, ένας 26χρονος Αυστριακός χρήστης, ενώ η αγωγή εναντίον του Facebook έχει κατατεθεί σε δικαστήριο της Βιέννης.

Η αγωγή αφορά τον τομέα του Facebook που είναι εγκατεστημένος στην Ιρλανδία και είναι υπεύθυνος για όλους τους λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου εκτός Βορείου Αμερικής.

Ο Σρεμς καλεί τους χρήστες, που κατοικούν εκτός ΗΠΑ και Καναδά, μέσω εφαρμογής που έχει δημιουργήσει να καταγγείλουν το Facebook. Σύμφωνα με τον Σρεμς, το Facebook παραβιάζει την ευρωπαϊκή νομοθεσία διότι:


1ο. Μέσω της εφαρμογής Graph Search επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν και να εντοπίζουν άλλους χρήστες με βάση τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές τους.

2ο. Παρακολουθεί τη δραστηριότητα των χρηστών του κάθε φορά που εκείνοι κάνουν χρήση των κουμπιών Likes.

3ο. Πραγματοποιεί υπεραναλύσεις με βάση των δεδομένων που αντλεί από την καθημερινή διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών του.

Όπως τονίζεται, ο Σρεμς διεκδικεί αποζημίωση 500 ευρώ για κάθε έναν από τους 25.000 χρήστες που συνυπογράφουν την αγωγή του εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/281483

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top