σχόλιο ID-ont: Κοτζάμ Αγγλία, τεχνολογικά προηγμένη και με εμπειρία ετών δεν τα καταφέρνει και θα καταφέρει η χώρα μας που είναι σε βαθιά οικονομική κρίση; και δεν είναι λίγα πλέον που ηλεκτρονικά στοιχεία που συλλέγει: taxis, ηλεκτρονική συνταγογράφηση κλπ κλπ.
Η Βρετανική κυβέρνηση αδυνατεί να πατάξει το ηλεκτρονικό έγκλημα – απάτη.
Μια έκθεση που ερευνά το θέμα, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας παραλείπει να πράξει τα δέοντα, δηλαδή δεν προστατεύει σωστά τους Βρετανούς πολίτες, ούτως ώστε να μην πέφτουν θύματα ηλεκτρονικής απάτης.
Μόνο πέρυσι, συνέβησαν δύο εκατομμύρια περιστατικά απάτης στον κυβερνοχώρο σύμφωνα με την επιτροπή Public Accounts committee, κοστίζοντας στην οικονομία γύρω στα £ 10 δις. Ωστόσο, εκτιμάται ότι μόνο το 20% των περιστατικών που σημειώθηκαν αναφέρθηκαν στις αρχές.
Η πρόεδρος του σώματος, Meg Hillier, τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να κάνει περισσότερα πράγματα, όπως να ενημερώσει και να προστατεύσει τους Βρετανούς απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα , λέγοντας: «Η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει τις πρακτικές καταπολέμησης που εφαρμόζει απέναντι στο ηλεκτρονικό έγκλημα, επιπλέον πρέπει να κατανοήσει τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι χάκερς και να καθορίσει με σαφήνεια τη δράση που απαιτείται για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος».
Το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως το Υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας δεν έχει θεσπίσει ακόμη ρυθμίσεις για την παροχή «συντονισμένης και αποτελεσματικής» απάντησης στην ηλεκτρονική απάτη, και βάσει επισήμων των εκθέσεων αναφορικά με το θέμα, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική πρόοδο για την πρόληψη αυτών των εγκλημάτων.
Η έκθεση τόνισε επίσης το γεγονός ότι οι τράπεζες ευθύνονται επίσης για την εξάπλωση της ηλεκτρονικής απάτης στη Μεγάλη Βρετανία . Επίσης και ο τραπεζικός κλάδος δεν έχει κάνει ουσιαστικές κινήσεις για να αποτρέψει τις ηλεκτρονικές απάτες και είναι δύσκολο να μετρηθεί η πρόοδος που επιτελούν οι μεμονωμένες τράπεζες για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Κατά την πρόσφατη ανακοίνωση του προϋπολογισμού, ο Υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου Phillip Hammond ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να πατάξει την φοροδιαφυγή στις διαδικτυακές αγορές, όπως το Amazon και το eBay, προφανώς γιατί αυτές οι πλατφόρμες φοροδιαφεύγουν συστηματικά, βρίσκοντας παραθυράκια στο νόμο, δηλαδή ο ΦΠΑ που δεν πληρώνεται από τους κολοσσούς του διαδικτύου κοστίζει στους φορολογούμενους £ 1,2 δισ. Κάθε χρόνο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου