σχόλιο ID-ont: Οι υποψήφιοι μνηστήρες συνωστίζονται στην αφετηρία...

Ετοιμη για τη μάχη των νέων ταυτοτήτων δηλώνει η διοίκηση της εταιρείας, που ελέγχεται κατά 60% από τον γερμανικό όμιλο Veridos. Γιατί οι ελληνικές ταυτότητες είναι εύκολος στόχος των πλαστογράφων. Οι επενδύσεις στην εγχώρια μονάδα.

«Οι ελληνικές ταυτότητες είναι ένα έντυπο που έχει σχεδιαστεί πριν από εξήντα χρόνια και η χώρα μας είναι η μοναδική με ταυτότητες χωρίς βιομετρικά στοιχεία», υποστήριξε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Veridos Matsoukis ΑΕ, Ευθύμιος Ματσούκης.

H Veridos Matsoukis ΑΕ ελέγχεται από τον γερμανικό όμιλο Veridos εδώ και δέκα χρόνια, αλλά διατήρησε την ελληνική διοίκηση. Δραστηριοποιείται στην παραγωγή ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ διαθέτει ιστορία άνω του ενός αιώνα στην εκτύπωση αξιογράφων, γραμματοσήμων κ.λπ.

Χθες η διοίκηση της εταιρείας παρουσίασε τις επενδύσεις των τελευταίων ετών στις εγκαταστάσεις της Ελλάδας και έθεσε υποψηφιότητα για τον διαγωνισμό για τις νέες ταυτότητες, ο οποίος ακούγεται για χρόνια, χωρίς ποτέ να προκηρύσσεται.

Εξαιτίας της σημερινής κατάστασης με τις ελληνικές ταυτότητες, που πλαστογραφούνται εύκολα, ταλαιπωρούνται σήμερα όσοι ταξιδεύουν στα γερμανικά αεροδρόμια. Αναγκαστική φαίνεται πως είναι και η αλλαγή στα ελληνικά διαβατήρια τα οποία, όπως είπε ο κ. Ματσούκης, σχεδιάστηκαν πριν από 15 χρόνια «με παλαιά τεχνική που έχει σήμερα ξεπεραστεί» και συγκεκριμένα «με βάση τα αμερικανικά πρότυπα, που και οι ίδιοι οι Αμερικανοί τα αλλάζουν».

Η Veridos Matsoukis, που ελέγχεται κατά 60% από τον γερμανικό όμιλο (μια κοινοπραξία της Giesecke & Devrient και του ομοσπονδιακού τυπογραφείου της Γερμανίας, γνωστού ως Bundesdruckerei), τυπώνει σήμερα στην Ελλάδα περί τα επτά εκατομμύρια διαβατήρια ετησίως για άλλες χώρες, καθώς και άλλα έντυπα με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1891 και από τα τυπογραφεία της έχουν περάσει μετοχές, γραμματόσημα, επιταγές, εισιτήρια, χαρτόσημα, «δηλώσεις του νόμου 105» και πολλά άλλα αξιόγραφα. Από το 1969 μέχρι το 2005 είχε και την παραγωγή των ελληνικών διαβατηρίων.

Όπως είπε ο κ. Ματσούκης, η ελληνική εταιρεία ήταν από το 1969 επίσημος εκτυπωτής της γερμανικής Giesecke & Devrient, η οποία τελικά αγόρασε το 60% των μετοχών προ δεκαετίας. Σήμερα μόνο η Τράπεζα της Ελλάδος και η Veridos Matsoukis διαθέτουν χαλκογραφικές μηχανές στη χώρα μας (που μπορούν π.χ. να τυπώσουν χαρτονομίσματα).

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία προωθεί επενδυτικό πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των μεθόδων παραγωγής. Η στροφή σε νέες τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα είναι αναγκαία καθώς, κατά τον κ. Ματσούκη, πολλά χρεόγραφα έχουν ψηφιοποιηθεί. Για παράδειγμα κάποτε η εταιρεία τύπωνε περί τα 500 εκατομμύρια ελληνικά γραμματόσημα, ενώ φέτος δεν πρόκειται να τυπωθούν περισσότερα από 50 εκατομμύρια.

Το τελευταίο στάδιο του επενδυτικού προγράμματος, που θα πραγματοποιηθεί σε χρόνο-ρεκόρ, μικρότερο των οκτώ μηνών μέχρι τον επόμενο Ιούνιο, είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι να παράγονται στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, από την αρχή μέχρι το τέλος, τα νέου τύπου διαβατήρια, με τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο διαθέτουν πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς όπως η Intergraph για την ασφαλή παραγωγή και διακίνηση των εντύπων. Η Veridos Matsoukis διαθέτει την ανώτατη πιστοποίηση της Intergraph καθώς έχει τη δυνατότητα να κάνει και προσωποποίηση των εντύπων, καθώς και πρόσθετη πιστοποίηση για προσθήκη βιομετρικών στοιχείων. Είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που διαθέτει τις δύο πιστοποιήσεις καθώς και η μοναδική που εφαρμόζει την τεχνολογία ψηφιακής εγχάραξης, δήλωσε χθες ο κ. Ματσούκης.

Η Veridos Matsoukis απασχολεί 200 εργαζόμενους, και το 80% του τζίρου της (που θα φτάσει φέτος τα 18 εκατ. ευρώ) εξάγεται σε 35 χώρες του κόσμου. Ένα από τα συμβόλαια που τόνισε η διοίκηση ήταν η παραγωγή 25.000 ταχογράφων για λογαριασμό της κυβέρνησης του Βελγίου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top