σχόλιο ID-ont: Ίριδα, δακτυλικό αποτύπωμα, αναγνώριση προσώπου, γραμμές, "χαρακιές" της παλάμης, σχέδιο φλεβών μέσα στην παλάμη, φωνητική αναγνώριση, καρδιακοί παλμοί, τρόπος βηματισμού και τόσα άλλα βιομετρικά συστήματα στην υπηρεσία της αναγνώρισης, ταυτοποίησης, αυθεντικοποίησης.
Όλα εις βάρος της ελευθερίας των ανθρώπων, της προσωπικής ζωής και επιλογής.
Σε ποιό σημείο και πως, βάζουμε φρένο;

Η Samsung προσπαθεί πάντοτε να παρουσιάζει συσκευές και προϊόντα με νέες, καινοτόμες τεχνολογίες. Μια κατηγορία εξ’αυτών των προϊόντων είναι τα high-end smartphones. Τον τελευταίο χρόνο η “μόδα” επιτάσσει νέα βιομετρικά μέσα ασφαλείας και οι Κορεάτες διαθέτουν ήδη αναγνώστη ίριδας, εκτός της αναγνώρισης προσώπου και του αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Μετά την ανακοίνωση του iPhone X από την Apple, που ενσωματώνει την πρωτοποριακή TrueDepth camera για (μεταξύ άλλων) Face ID, οι κατασκευαστές μπήκαν στην διαδικασία ανάπτυξης ενός παρόμοιου module, μεταξύ τους και η Samsung. Φαίνεται πως το Cupertino εξέπληξε τους ανταγωνιστές του με το βελτιωμένο βιομετρικό μέσο ασφαλείας. Μπορεί λοιπόν οι Κορεάτες να ετοιμάζουν μια δική τους έκδοση του Face ID, όμως προσπαθούν να ανακαλύψουν περισσότερες βιομετρικές μεθόδους που θα φέρουν τις συσκευές της στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με μια νέα πατέντα που κατέθεσε ο Κορεάτης κολοσσός και δημοσιεύεται λίγες ώρες μετά από εκείνη της… ακόμα πιο edge οθόνης, η Samsung ενδεχομένως να προχωρήσει στην ενσωμάτωση ενός λογισμικού που θα αναγνωρίζει την παλάμη του κατόχου και θα λειτουργεί ως βοηθητικό βιομετρικό μέσο. Σε περίπτωση που ο χρήστης ξεχάσει τον κωδικό ξεκλειδώματος του smartphone / tablet, θα έχει την δυνατότητα λήψης φωτογραφίας της παλάμης του. Αν το σύστημα την ταυτίσει με τα καταχωρημένα δεδομένα, τότε θα εμφανίζει πάνω στην εικόνα της μερικά γράμματα ή αριθμούς από τον ξεχασμένο κωδικό.


Η συγκεκριμένη ιδέα μοιάζει αρκετά διαφορετική από τις βιομετρικές μεθόδους που γνωρίζουμε σήμερα. Άλλωστε, η χρήση της δεν αφορά το άμεσο ξεκλείδωμα του κινητού ή του tablet, αλλά θα λειτουργεί ως βοηθητικό μέσο σε περίπτωση που ο κάτοχος ξεχάσει τον κωδικό του, όπως προαναφέρθηκε. Φυσικά είναι άγνωστο το αν θα υλοποιηθεί ποτέ η συγκεκριμένη πατέντα, αλλά σίγουρα πρόκειται για κάτι το διαφορετικό. Όπως και να έχει, οποιαδήποτε νέα δυνατότητα στην φορητή μας συσκευή είναι ευπρόσδεκτη.

https://techblog.gr/software/samsung-to-implement-palm-scanning-in-future-smartphones-4618/

https://www.phonearena.com/news/Samsung-palm-reading-password-hint_id100330

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top