ΥΠΕΚΛΕΨΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Πρόσβαση σε διαβαθμισμένους φακέλους που υφαρπάγησαν από σέρβερ του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) και τα οποία αποκαλύπτοντουν λεπτομέρειες των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Γερμανίας στο Αφγανιστάν, απέκτησαν χάκερς της ομάδας Anonymous, οι οποίοι δημοσιοποίησαν τα έγγραφα στο διαδίκτυο.

Οι Anonymous είχαν αναλάβει πέρυσι την ευθύνη για μια σειρά διαρροών διαβαθμισμένων δεδομένων σ' όλο τον κόσμο.

Τα στρατιωτικά έγγραφα είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας, η οποία έχει τώρα τελειώσει, για την αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν το Σεπτέμβριο του 2009 αμερικανικά αεριωθούμενα υπό γερμανικές εντολές και κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 μαχητές των Ταλιμπάν και Αφγανοί άμαχοι.

Ο Ομίντ Νουριπούρ, ένας βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων που συμμετείχε στην επιτροπή έρευνας, δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο ότι τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν online είναι αυθεντικά. Πρόσθεσε ότι δεν έχει δει τίποτε σ' αυτά που να θέτει σε κίνδυνο ζωές.

Η διοίκηση της Μπούντεσταγκ ανακοίνωσε πως ελέγχει τη διαρροή. Μια εκπρόσωπος δήλωσε ότι είναι δυνατό τα έγγραφα να είναι απλώς παραρτήματα της έκθεσης για την έρευνα, η οποία επέκρινε στα συμπεράσματα την επίθεση του 2009.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top