σχόλιο ID-ont: Γιατί δεν διέρρευσαν ΚΑΙ ιατρικά δεδομένα; Μα γιατί ο Η/Υ στον οποίο φυλάσσονται τα ιατρικά δεδομένα ΔΕΝ είναι συνδεδεμένος με το διαδίκτυο. Το ακριβώς αντίθετο δηλ. από αυτό που γίνεται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στη χώρα μας! Με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση ιατρικά δεδομένα πάνε κι έρχονται στο διαδίκτυο. Κι εμείς τι κάνουμε; Τα κοιτάμε και προσευχόμαστε να μην διαρρεύσουν;

Το νοσοκομείο Goshen Hospital, που βρίσκεται στην Ιντιάνα των ΗΠΑ, μετά τον εντοπισμό κακόβουλου λογισμικού στα πληροφοριακά του συστήματα το οποίο κλέβει δεδομένα, έχει αποστείλει προειδοποίηση σε περισσότερους από 12.000 ανθρώπους.


Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, το σύστημα περιείχε δεδομένα ανθρώπων που είχαν κάνει αίτηση εργασίας στο νοσοκομείο και κάποιων ασθενών από τα εξωτερικά ιατρεία. Τα δεδομένα αυτά ήταν ονόματα, διευθύνσεις και αριθμοί κοινωνικής ασφάλισης. Σύμφωνα με τους υπευθύνους του νοσοκομείου, τα δεδομένα των ασθενών φυλάσσονται σε άλλον διακομιστή (server), που δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, γι’ αυτό και  θεωρούν οτι είναι (μέχρι τη δεδομένη χρονική στιγμή) ασφαλή.

Ο ιός εντοπίστηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2011 και το νοσοκομείο προσέλαβε αμέσως έναν ειδικό ασφάλειας για τη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και για να διαπιστωθεί  ποια δεδομένα παραβιάστηκαν.


Σημ.: Οι επισημάνσεις είναι δικές μας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top