σχόλιο ID-ont: Καλά δεν υπάρχει ιστοσελίδα που να μην έχει πρόβλημα; 
Και όταν θα έχει προβλήματα το σύστημα τις κάρτας τότε τι; Δε θα έχει δικαιώματα ο κάτοχός της; 

Όπου νά'ναι οι εταιρείες θα αρχίσουν να εφαρμόζουν την Κάρτα Εργαζομένου (θα ενσωματωθεί κι αυτή αργότερα στην Κάρτα του Πολίτη). Θα μπορούσαν οι εταιρείες να την χρησιμοποιήσουν για να ανοίγουν οι υπάλληλοι τόσο τις εσωτερικές όσο και τις εξωτερικές πόρτες. Δηλ., χωρίς την κάρτα αυτή, δεν θα μπορείς ούτε στην τουαλέτα να πας. 

Σκεφθείτε τώρα να πάει κάποιος τουαλέτα και να πέσει ο server της κάρτας ενώ είναι μέσα βράδυ και κάνει τις υπερωρίες του σαν γνήσιος σκλάβος. Θα εγκλωβιστεί στη τουαλέτα και θα δεν θα μπορεί να τον σώσει κανείς. Άσε που αν τον πάρει χαμπάρι κανένα security θα τον μπαγλαρώσει επειδή είπαμε, αν η κάρτα δε δουλεύει πρώτη σκέψη της εξουσίας είναι η καχυποψία. Γιατί δε δουλεύει; Μπας και είσαι σεσημασμένος κατουρλής... Είδες τι μπορείς να πάθεις με ένα απλό κατούρημα...

EXPRESS: Προβληματισμός υπάρχει στις αρχές μετά την πτώση των ιστοσελίδων του πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών, κομματικών και κρατικών ιστοσελίδων, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ειδικότερα, εκτός λειτουργίας βρέθηκαν οι δικτυακοί τόποι του πρωθυπουργού, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, της ΕΛ.ΑΣ και της Βουλής.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από μαζική και ταυτόχρονη είσοδο χρηστών στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, στην οποία δεν μπορούσε να ανταποκριθεί το σύστημα.

Οι τεχνικές υπηρεσίες κατάφεραν να αποκαστήσουν τις βλάβες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά αυτό επαναλήφθηκε και πάλι σε κάποιες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων και της αστυνομίας. Εκτός λειτουργίας βρέθηκαν και οι δικτυακοί τόποι του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του υπουργείου Οικονομικών και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί θεωρούν πολύ πιθανόν να πρόκειται για σκόπιμη και οργανωμένη ενέργεια από χάκερς, γι΄αυτό γίνεται έρευνα από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top