Να εγκαταλείψει την ψηφοφορία μέσω επιστολών για χάρη της νέας τεχνολογίας, σκοπεύει η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Στα Όσκαρ του 2013 τα μέλη της Ακαδημίας θα έχουν επιλέξει τους υποψηφίους ηλεκτρονικά -κάτι που ειδικοί εκτιμούν ότι θα κάνει την ψηφοφορία ευάλωτη σε κυβερνοεπιθέσεις.

Η Ακαδημία θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα από το σπίτι ή το γραφείο τους και να επιλέξουν την καλύτερη ταινία και τα άλλα μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία της βραδιάς των Όσκαρ.

Θα συνεργαστεί μάλιστα με εταιρεία της Καλιφόρνια που εξειδικεύεται σε διαδικτυακές ψηφοφορίες. Σύμφωνα με την Ακαδημία, η ψηφοφορία θα έχει «πολλαπλά επίπεδα ασφάλειας» και ειδική τεχνική κρυπτογράφησης που χρησιμοποιείται στο στρατό.

Μπορεί η κίνηση αυτή να φαίνεται απλή, ωστόσο, για τον «δυσκίνητο» κόσμο του Χόλιγουντ αποτελεί σοκ. Πολλοί αναρωτιούνται αν όλα τα μέλη της Ακαδημίας διαθέτουν διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι ειδικοί που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την ασφάλεια της διαδικασίας. Αναφέρουν ότι το νέο σύστημα θα διαθέτει πολλά τρωτά σημεία και ενδέχεται να γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων.

Ειδικοί αναφέρουν ότι ο μεγάλος αριθμός ψηφοφόρων, καθώς και το γεγονός ότι θα μπορούν να ψηφίζουν από απομακρυσμένους υπολογιστές που μπορεί να έχουν ιούς, δεν εξασφαλίζουν το αδιάβλητο της διαδικασίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top