σχόλιο ID-ont: Θες εισιτήριο για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς; Πάρε κάρτα με ή χωρίς τσιπάκι και πες μας ποιος είσαι. Δεν είναι δυνατόν να ταξιδεύεις στο λεωφορείο, στο μετρό κλπ και να μην ξέρουμε ποιος είσαι! Άλλωστε οι κάμερες δεν είναι αρκετές, πρέπει να ξέρουν και όνομα οι διαχειριστές. Δεν φθάνει το πρόσωπο. 

Και επειδή έχουν μαζευτεί ένα κάρο κάρτες με ή χωρίς τσιπάκι (η κάρτα της τράπεζας, η κάρτα υγείας, η κάρτα του φοιτητή, το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η κάρτα του δημότη, η φοροκάρτα, η κάρτα εργαζομένου κ.α), έλα να σε διευκολύνουμε με το να τις ενσωματώσουμε όλες σε μια: στην ΚΑΡΤΑ του ΠΟΛΙΤΗ! και αργότερα θα μας πουν: έλα να σου βάλουμε ένα τσιπάκι στο χέρι για να μην την χάνεις κι αυτή ποτέ!

Η ηλεκτρονική φυλακή υφαίνεται σιγά-σιγά. Έτσι όπως προχωράει το σχέδιο, θα έρθει η εποχή που ο κόσμος θα παρακαλάει να του δώσουν την Κάρτα του Πολίτη, προκειμένου να γλιτώσει από την ... γραφειοκρατία των πολλών καρτών. 

Ξυπνήστε Έλληνες! Η Ηλεκτρονική φυλακή είναι πολύ χειρότερη από την οικονομική φυλακή των "φίλων και εταίρων μας" δανειστών Γερμανών...

ΕΘΝΟΣ: Θα επαναφορτίζεται στα ATM τραπεζών ή μέσω Διαδικτύου, ενώ οι επιβάτες μίας διαδρομής θα μπορούν να την «επικυρώσουν» στέλνοντας ένα γραπτό μήνυμα με το κινητό τους. Σταδιακά οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν από τις «ηλεκτρονικές»
Παρελθόν θα αποτελεί το κλασικό χάρτινο εισιτήριο για τη μετακίνηση με τις αστικές συγκοινωνίες σε περίπου έναν χρόνο από τώρα, καθώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο θα το αντικαταστήσει, θα είναι έτοιμο -βάσει χρονοδιαγράμματος- να κυκλοφορήσει περίπου στα μέσα του 2012.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα μπορεί να επαναφορτίζεται από ΑΤΜ τραπεζών, από το Διαδίκτυο, ενώ θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες μίας διαδρομής να μετακινούνται με τις αστικές συγκοινωνίες, στέλνοντας απλώς ένα γραπτό μήνυμα μέσω του κινητού τηλεφώνου τους.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τον σχετικό διεθνή διαγωνισμό πρόκειται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μεθαύριο ή το αργότερο έως το τέλος της εβδομάδας, ενώ το έργο του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) θα υλοποιηθεί μέσω Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο αρχικός προϋπολογισμός του είναι 82 εκατ. ευρώ, αλλά ο διαγωνισμός θα είναι μειοψηφικός.

Το χάρτινο εισιτήριο και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών θα αντικατασταθούν σταδιακά από «ηλεκτρονικές» κάρτες, ενώ στόχος είναι η χρησιμοποίησή τους να δώσει τη δυνατότητα εφαρμογής δικαιότερων χρεώσεων στους επιβάτες.

Ετσι ήδη εξετάζεται ο καθορισμός του κομίστρου ανάλογα με τη διανυόμενη απόσταση και τον χρόνο κατά τον οποίο οι επιβάτες πραγματοποιούν τις μετακινήσεις τους, ώστε να σχεδιαστεί μείωση της τιμής του κομίστρου τα Σαββατοκύριακα ή τις αργίες. Τρεις είναι οι τύποι «έξυπνου» εισιτηρίου που εξετάζονται:


  • Πολλαπλό: «Εξυπνη» κάρτα μνήμης χωρίς μικροεπεξεργαστή. Θα αποθηκεύει χρηματική αξία και θα υποκαταστήσει το χάρτινο εισιτήριο απλής διαδρομής και το ημερήσιο εισιτήριο πολλαπλών διαδρομών. Λόγω των περιορισμένων διαδρομών που θα είναι αποθηκευμένες, θα απευθύνεται κυρίως σε περιστασιακούς επιβάτες ή τουρίστες και η χρηματική της αξία θα μειώνεται κατά την ακύρωση, ενώ θα επαναφορτίζεται από τα σημεία πώλησης.
  • Κάρτα: «Εξυπνη» κάρτα με μικροτσίπ. Θα υποκαταστήσει τις μηνιαίες και ετήσιες κάρτες και θα περιέχει ηλεκτρονικά τη χρονική ισχύ των απεριορίστων διαδρομών, ανήκοντας αποκλειστικά στον κάτοχό της. Θα απευθύνεται σε τακτικούς χρήστες και το κόμιστρο θα είναι χαμηλότερο του πολλαπλού.
  • Γραπτό μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου για μεμονωμένες διαδρομές. Η επαναφόρτιση των «έξυπνων» καρτών θα γίνεται εκτός από τα αυτόματα μηχανήματα και στα εκδοτήρια των φορέων και από εξωτερικά σημεία πώλησης, από ΑΤΜ, μέσω e-banking, Διαδικτύου, σταθερού ή κινητού τηλεφώνου, ενώ θα υποστηρίζει ζωνική και χρονική χρέωση και θα μειώνει τον χρόνο αναμονής των επιβατών.




4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Την ηλεκτρονική κάρτα φακελώματος υγείας την σχεδιάζουν απο το 2008

http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=5517

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους κάτι σωστό πάει να γίνει και το σαμποτάρουμε; Γι' αυτό η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Κοιτάμε ως τζαμπατζήδες ή κλέφτες πως θα κερδίσουμε.

Προσωπικά Δεδομένα είπε...

Διάβασε την ανάρτησή μας με τίτλο το ερώτημά σου και ημερομηνία 5/3/2012. Είναι η απάντησή μας στην παρατήρησή σου.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ BLOG, ΛΈΣ: "Η Ηλεκτρονική φυλακή είναι πολύ χειρότερη από την οικονομική φυλακή".
ΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΗΝ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ.
Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ...ΑΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΦΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΛΠ...Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΕΖΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΟΥ ΤΑ ΕΞΟΔΑ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ (ΦΟΡΟΥΣ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΛΠ) ΑΦΟΥ ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΟΥΝ ΝΑ ΞΟΔΕΨΕΙΣ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΛΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΩ ΚΑΡΤΩΝ, ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ...ΔΗΛ. ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΟΤΙ ΔΗΛ. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΠΟΥΛΟΑΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ, ΔΗΛ. ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΓΙΑ ΤΩΡΑ...

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΟΠΩΝ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΚΛΠ, ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΚΟΥΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΟΥΝ..

ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ = ΟΙΚΟΝΟΙΜΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ & ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ = ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ

Δημοσίευση σχολίου

top