Μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Boulder του Colorado έρχεται να προειδοποιήσει τους χρήστες που έχουν προφίλ σε ιστοσελίδες γνωριμιών.

Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα sites γνωριμιών θέλοντας πρώτα να ελέγξουν το πιθανό ραντεβού τους από την ασφάλεια του υπολογιστή τους και αντίστοιχα εκείνοι δημιουργούν και παρουσιάζουν τα προφίλ τους όπως θέλουν.

Όμως η έρευνα που διεξήγαγε το CU-Boulder σε τέτοιες ιστοσελίδες προειδοποιεί ότι συχνά δεν αφαιρούνται από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες οι συνταγμένες της τοποθεσίας όπου τραβήχτηκαν.


Οι φοιτητές του πανεπιστημίου εντόπισαν συντεταγμένες GPS σε δεκάδες φωτογραφίες προφίλ, γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνο.

Μπορεί δηλαδή να βγείτε με τους φίλους σας και να τραβήξετε μια φωτογραφία και όταν την ανεβάσετε να εξακολουθούν να υπάρχουν οι συνταγμένες της τοποθεσίας. Ο οποιοσδήποτε μπορεί μέσω αυτής της φωτογραφίας να εντοπίσει που ακριβώς βρισκόσασταν μέσω μιας απλής αναζήτησης στο Google.

«Περίπου 20 με 25 από τις ιστοσελίδες που μελετήσαμε, δεν αφαιρούσαν αυτές τις πληροφορίες από τις πληροφορίες των χρηστών τους», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Kai Larsen.

Όσο για το τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε; «Απενεργοποιήστε από τις ρυθμίσεις των smartphone σας την ύπαρξη συντεταγμένων στις φωτογραφίες, ή απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα γνωριμιών για την πολιτική προστασία απορρήτου της, πριν ανεβάσετε την οποιαδήποτε φωτογραφία σας», συμβουλεύει η έρευνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top