Η Google «κατασκόπευε» τους χρήστες που χρησιμοποιούσαν ως το εργαλείο πλοήγησης το Safari της Apple, προκειμένου να παρακολουθεί και να καταγράφει τις συνήθειες πλοήγησης εκατομμυρίων χρηστών. Την είδηση έφερε στο φως της δημοσιότητας η Wall Street Journal.

Η αμερικανική Google και άλλες διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν ειδικούς κώδικες προγραμματισμού, κρυμμένους στις εντολές του Safari, για να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις συνήθειες πλοήγησης εκατομμυρίων χρηστών αυτής της εφαρμογής της Apple.

Το πρόγραμμα της Apple είναι ωστόσο κατασκευασμένο έτσι ώστε να εμποδίζει τέτοιες εισβολές, υπογραμμίζει η οικονομική εφημερίδα. 

Μόλις η Wall Street Journal επικοινώνησε μαζί της, η Google απενεργοποίησε αυτή τη λειτουργία, αναφέρει η εφημερίδα. 
 
Σε ανακοίνωσή της που απευθύνει στην Wall Street Journal, η Google αρνείται ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή των χρηστών: «αυτά τα 'cookies' (φάκελοι που δείχνουν τις 'επισκέψεις' ενός χρήστη στο διαδίκτυο) δεν συγκεντρώνουν προσωπικές πληροφορίες», υποστηρίζει η εταιρεία.

«Εργαζόμαστε για να κάνουμε να σταματήσει αυτή η πρακτική», δήλωσε προς την εφημερίδα ένας υπεύθυνος της Apple. 
 
Αυτή η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής αποκαλύφθηκε από έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, τον Τζόναθαν Μάγερ, και επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα από έναν μηχανικό τον οποίο συμβουλεύθηκε η Wall Street Journal, τον Ασκάν Σολτάνι.

Εκτός από την Google, τρεις ονλάιν διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν την ίδια μέθοδο: οι Vibrant Media Inc., WPP PLC'.s Media Innovation Group και Gannett Co.'s PointRoll, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα γύρω στις 17:00 είδα το ΣΚΑΙ για μια στιγμή και είδα σαν τίτλο "το microchip είναι έτοιμο να εμφυτευθεί στον άνθρωπο" και αν κατάλαβα καλά, επειδή το είδα φευγαλέα, έλεγαν ότι ένα τσιπάκι είναι πολύ χρήσιμο στο να κανονίζει τη φαρμακευτική αγωγή κάποιου η οποία μπορεί να περιλαμβάνει πολλά και διάφορα φάρμακα!!...

Δημοσίευση σχολίου

top