Γυαλιά βγαλμένα από ταινία φαντασίας φαίνεται πως ετοιμάζει η Google.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Google ετοιμάζει στα εργαστήρια της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητα τα οποία θα διαθέτουν φωτογραφική μηχανή καθώς και πληροφορίες από τις υπηρεσίες της εταιρίας ενώ το λειτουργικό τους θα είναι φυσικά Android.


Η βασική ιδέα της εταιρίας είναι οι χρήστες να φορούν τα γυαλιά και να βλέπουν τον κόσμο με μία πιο τεχνολογική ματιά όπως για παράδειγμα απεικονίζεται μέσα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Συγκεκριμένα, τα νέα γυαλιά της Google θα διαθέτουν μία ενσωματωμένη κάμερα χαμηλής ανάλυσης, η οποία θα καταγράφει οτι βλέπει ο χρήστης και στη συνέχεια θα του παρέχει πληροφορίες σχετικά με το περιβάλλον που βρίσκεται αλλά και για το αν βρίσκονται κοντά του φίλοι του. 

Η εταιρία από την πλευρά της θέλει να βεβαιωθεί ότι οι χρήστες θα είναι ενήμεροι για τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην ιδιωτική τους ζωή.
 
Δημιουργός των νέων γυαλιών της Google είναι ο Steve Lee, ο οποίος δημιούργησε την υπηρεσία Google Latitude, η οποία δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ και η οποία επιτρέπει στους χρήστες του Google να ενημερώνουν για τις τοποθεσίες που βρίσκονται και φυσικά να παρακολουθούν και τα μέρη που βρίσκονται οι φίλοι τους.

Τέλος τα νέα γυαλιά της Google αναμένεται να κυκλοφορήσουν στο τέλος του 2012 και η τιμή τους σύμφωνα με την Google θα είναι όσο ενός smartphone.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=123680&catid=14

Σημείωση: Η ανωτέρω επισήμανση στο άρθρο είναι δική μας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top