Πρόκειται για ανθρώπους με πολλά προνόμια.
 
Το αν ευθύνεται τελικά η Βόρεια Κορέα για την παραβίαση των υπολογιστών της Sony μένει να αποδειχτεί, αυτό όμως που είναι βέβαιο είναι ότι η χώρα διαθέτει κάποιους από τους καλύτερους χάκερς στον κόσμο.

Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ρεπορτάζ για το Bureau 121, τη μονάδα κυβερνοπολέμου της Βόρειας Κορέας.

 
Ο Jang Se-yul που έχει από το 2007 δραπετεύσει για τη Νότια Κορέα εξηγεί πώς εκπαιδεύονται οι χάκερς.

 
Όπως υποστηρίζει, από το Πανεπιστήμιο Mirim βγαίνουν οι περισσότεροι χάκερς της Βόρειας Κορέας. Το πρόγραμμα που παρακολουθούν είναι πολύ απαιτητικό, ενώ από τις 5.000 αιτήσεις κάθε χρόνο γίνονται δεκτοί περίπου 100 φοιτητές.

 
Παρακολουθούν έξι μαθήματα διάρκειας 90 λεπτών κάθε μέρα και μαθαίνουν διάφορες γλώσσες όπως τη C.

 
Ασχολούνται με την αποκρυπτογράφηση των προγραμμάτων της Microsoft, όπως το λειτουργικό Windows και πώς να επιτεθούν σε τεχνολογικά συστήματα αντίπαλων χωρών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα.


Όμως το βασικό πράγμα που μαθαίνουν είναι το πώς να αναπτύξουν προγράμματα χακαρίσματος που να μη βασίζονται σε υπάρχοντα συστήματα.

 
Ο Jang Se-yul υποστηρίζει ότι το επίπεδο των χάκερς της Βόρειας Κορέας είναι εξίσου υψηλό με το επίπεδο των προγραμματιστών της Google ή της CIA, αν δεν είναι και ακόμη καλύτεροι.
 
Ο Jang Se-yul λέει ότι στο Bureau 121 εργάζονται χάκερς με τουλάχιστον εννέα χρόνια εκπαίδευσης. Χωρίζονται σε ομάδας ανά χώρα στην οποία επιτίθενται, όπως οι ΗΠΑ, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία.
 
Απ' όταν αναλάβουν τη θέση περνούν δύο χρόνια στη χώρα που τους έχει ανατεθεί, μαθαίνουν τη γλώσσα και την κουλτούρα της.
 
Μάλιστα, η δυνατότητα να ταξιδέψουν στο εξωτερικό και το γεγονός ότι πληρώνονται σε αμερικανικά δολάρια είναι ένας από τους λόγους που τόσο πολλοί προσπαθούν να κάνουν αυτή τη δουλειά.
 
Ο Jang Se-yul υπολογίζει ότι στο Bureau 121 εργάζονται περίπου 1.800 κυβερνο-πολεμιστές.
 
Επιπλέον, οι συνθήκες διαβίωσης τους είναι πολύ καλύτερες από των άλλων συμπατριωτών τους, βγάζουν περισσότερα λεφτά, έχουν δωρεάν διαμέρισμα στο κέντρο της πρωτεύουσας, Πιονγιάνγκ, και έχουν πολλά προνόμια, όπως πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 
Συγκαταλέγονται ανάμεσα στο 1% των ανθρώπων που είναι ευχαριστημένοι με τη ζωή τους στη Βόρεια Κορέα.
 
Γνωρίζοντας μάλιστα τι γίνεται στον έξω κόσμο, λόγω της πρόσβασης στο διαδίκτυο, θα μπορούσε κανείς να τους δωροδοκήσει, αλλά η αλήθεια, σύμφωνα με τον Jang Se-yul, είναι ότι είναι αδύνατο να τους πείσει κανείς να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.
 
Όπως υποστηρίζει σκοπός της Βόρειας Κορέας είναι να έχει ένα όπλο απέναντι σε χώρες που υπερτερούν οικονομικά, αλλά και στρατιωτικά.

 

Και προσθέτει ότι είναι βέβαιος ότι η Βόρεια Κορέα βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις στη Sony και καταλήγει λέγοντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να τους πάρουν στα σοβαρά. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top