Από την στιγμή που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και ιστοσελίδες όπως το facebook και παρόμοια κοινωνικά δίκτυα πρέπει να γνωρίζουμε ότι η προσωπική μας ζωή είναι κάτι παραπάνω από εκτεθειμένη.

Ακόμα και αν λαμβάνουμε όλες τις ενέργειες που νομίζουμε ότι θα μας προστατέψουν κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο. Πόσο μάλιστα όταν υπάρχουν υπηρεσίες όπως η Photos At My Door. Η υπηρεσία Photos At My Door, η οποία τρέχει μέσω εφαρμογής στο facebook, σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε φωτογραφία φίλου σας (με την προϋπόθεση να την έχει αναρτημένη δημόσια) για να παραγγείλετε διάφορα προϊόντα, πάνω στα οποία τυπώνεται, όπως κούπα, mousepad και άλλα. Που βρίσκεται το επιλήψιμο; Στο ότι μπορείτε να προβείτε σε αυτή την ενέργεια χωρίς την άδεια του φίλου σας.

 
Η εταιρεία πίσω από την υπηρεσία φροντίζει να “καλυφθεί” αφού στην αποδοχή των όρων χρήσης πριν κάνετε την παραγγελία σας δηλώνετε ότι έχετε την άδεια να χρησιμοποιήσετε την εικόνα που επιλέξατε. Ήδη η νέα υπηρεσία έχει συγκεντρώσει τα βέλη του παγκόσμιου κοινού, το οποίο στην πλειοψηφία του πιστεύει ότι είναι απαράδεκτη.

http://www.pttl.gr/service-lets-you-use-your-friensd-photographs-without-permission-40764/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top