Το smartphone σου γνωρίζει τα πάντα για το πού βρίσκεσαι ανά πάσα στιγμή. Το Facebook σου γνωρίζει σε μεγάλο βαθμό τις προτιμήσεις και την κοινωνική δικτύωσή σου. Όλη σχεδόν η ζωή σου βρίσκεται διαθέσιμη, προσβάσιμη και εκμεταλλεύσιμη από τον οποιονδήποτε online.

Κι ωστόσο νιώθεις παράξενα, σαν να παραβιάζεται η ιδιωτικότητα του ατόμου σου, κάθε φορά που κάποιος επιχειρεί να σε φωτογραφήσει δίχως την έγκρισή σου σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί συμβαίνει αυτό;

Το μοντέλο μιας κοινωνίας αδιάλειπτα διαδικτυωμένης και εκτεθειμένης στα μάτια εκατομμυρίων χρηστών αποτελεί το φόβο όλων εκείνων που προτιμούν να κρατήσουν την ιδιωτική ζωή τους ιδιωτική.

Όλοι αρέσκονται να πιστεύουν ότι επιλέγουν οι ίδιοι τι θα μοιραστούν online. Δεν είναι όμως μακριά η εποχή κατά την οποία το επονομαζόμενο «Lifelogging» (η online σύνδεση και δημοσίευση όλων των όψεων της ζωής του χρήστη) θα είναι ο κανόνας και μάλιστα σε βαθμό που κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να πιστέψει.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί σχετικά με το ολοένα διογκούμενο φαινόμενο και τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή όλων μας, μεταβαίνοντας στην εξής διεύθυνση:

Πηγή: BBC News

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top