«Εκτακτη είδηση: Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στον Λευκό Οίκο και ο Μπαράκ Ομπάμα είναι τραυματισμένος».

Αυτή τη σοκαριστική είδηση μετέδωσε την Τρίτη - μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter - το Associated Press, ένας από τους μεγαλύτερους ειδησεογραφικούς οργανισμούς στον κόσμο.


Ο Πρόεδρος, όμως, είναι καλά στην υγεία του και ο Λευκός Οίκος ουδέποτε δέχθηκε επίθεση. Η είδηση, όμως, πρόλαβε να κάνει τον γύρο του κόσμου και να αναστατώσει τις αμερικανικές χρηματαγορές.


Τι συνέβη; Αγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στον λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων στο Twitter προλαβαίνοντας να ανεβάσουν αυτή την «είδηση», δευτερόλεπτα πριν την απενεργοποίηση του λογαριασμού, μετά από παρέμβαση του Associated Press στον δημοφιλή ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ αναγκάστηκε να προβεί σε επίσημη δήλωση, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «είναι καλά», μετά απο αλλεπάλληλα ερωτήματα που δέχθηκε από δημοσιογράφους.


Οι πιο παρατηρητικοί χρήστες πρόσεξαν ότι οι χάκερ δεν «αντέγραψαν» σωστά τον τρόπο με τον οποίον το Associated Press μεταδίδει τις ειδήσεις του στο Twitter. Το πρακτορείο γράφει τη λέξη «breaking» με κεφαλαία γράμματα και όχι με πεζά, όπως έκαναν οι επιτήδειοι.


Ωστόσο, αυτή η λεπτομέρεια δεν εμπόδισε την «είδηση» να γίνει πιστευτή. Ενα λεπτό μετά την αποστολή του tweet, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 150 μονάδες, για να ανακάμψει όταν η πληροφορία περί επίθεσης στον Λευκό Οίκο διαψεύστηκε.


Το Associated Press εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει ότι ο λογαριασμός του δέχθηκε επίθεση, διαψεύδοντας παράλληλα την «είδηση» περί τραυματισμού του Ομπάμα.


Το βράδυ της Τρίτης (ώρα Ελλάδας), η οργάνωση Syrian Electronic Army, η οποία υποστηρίζει τον ηγέτη της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στον λογαριασμό του Associated Press.


http://www.tanea.gr/news/world/article/5013915/xaker-mphkan-sto-twitter-toy-associated-press-kai-metedwsan-oti-o-ompama-traymatisthke/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top