Η αμερικανική φορολογική υπηρεσία IRS παραδέχθηκε σήμερα ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κλοπή φορολογικών δεδομένων περίπου 100.000 πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια, χάκερ κατάφεραν αρχικά να αποσπάσουν από μια τρίτη πλευρά που δεν κατονομάζεται προσωπικές πληροφορίες (ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης) προτού τις χρησιμοποιήσουν για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια υπηρεσία της εφορίας στο Διαδίκτυο.
 
«Εξασφάλισαν από μια εξωτερική πηγή επαρκείς πληροφορίες για να ξεπεράσουν μια διαδικασία επαλήθευσης πολλών σταδίων, συμπεριλαμβανομένων κυρίως ερωτήσεων επαλήθευσης στις οποίες μόνον οι ίδιοι οι φορολογούμενοι θα μπορούσαν να απαντήσουν», διευκρινίζει η IRS σε ανακοίνωσή της, στην οποία προσθέτει ότι η ηλεκτρονική αυτή επίθεση σημειώθηκε μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαΐου.

Σχεδόν 200.000 επιθέσεις έχουν καταγραφεί και περίπου οι μισές κατέληξαν σε κλοπές δεδομένων, προσθέτει η IRS.


Ωστόσο σύμφωνα με την ίδια, δεν κινδυνεύει η ασφάλεια του ηλεκτρονικού συστήματος μέσω του οποίου γίνονται οι φορολογικές δηλώσεις στο Ίντερνετ.
 
Το περιστατικό αυτό σημειώνεται την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις των ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων τραπεζικοί κολοσσοί, πέφτουν θύματα κυβερνοεπιθέσεων μεγάλης κλίμακας, γεγονός το οποίο προκαλεί ανησυχία στον Λευκό Οίκο.

Σε πρόσφατη έκθεση, οι αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες χαρακτήρισαν τις ηλεκτρονικές επιθέσεις ως μια από τις κύριες απειλές για την χρηματοπιστωτική ασφάλεια στις ΗΠΑ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top