σχόλιο ID-ont: Η υποχρεωτική χρήση της Κάρτας (Χρεωστική/Πιστωτική) στην "χωρίς μετρητά" (αχρήματη) κοινωνία είναι σαν την κερκόπορτα. Ανοίγοντάς την, δημιουργούμε όλες τις προϋποθέσεις για την χρήση κι άλλων πολλών μεθόδων συναλλαγών, μια εκ των οποίων είναι αυτή που περιγράφει το κατωτέρω δημοσίευμα. Η Κάρτα είναι το τυράκι για να πέσουμε στη φάκα των "βιομετρικών" συναλλαγών... Θέλετε η ζωή σας να γεμίσει από συσκευές κι εφαρμογές που διαρκώς θα σας "ανιχνεύουν", "καταγράφουν", "αναγνωρίζουν", "ταυτοποιούν" για να σας εξυπηρετούν;;;

Μήπως να πούμε από τώρα στον Μπαμπινιώτη να σβήσει τις λέξεις ελευθερία, ιδιωτικότητα, προσωπική ζωή από το λεξικό του; Αφού θα είναι άγνωστες λέξεις σε λίγα χρόνια...

pestaola.gr: To ιαπωνικό Arrows NX F-04G διαφέρει από όλα τα smartphones που υποστηρίζουν ανέπαφες συναλλαγές, καθώς χρησιμοποιεί ως μέσο αναγνώρισης την… ίριδα του ματιού.

Μοιάζει με σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό, καθώς το Arrows NX F-04G που κυκλοφορεί στην ιαπωνική αγορά, αντί να ξεκλειδώνει με το δακτυλικό αποτύπωμα του κατόχου του, χρησιμοποιεί ως μέσο πιστοποίησης της ταυτότητας του κατόχου του την ίριδα του ματιού του, θυμίζοντάς μας έντονα την ταινία Minority Report.

To smartphone θα είναι διαθέσιμο από το καλοκαίρι και μετά, από το δίκτυο της NTT Docomo. Η μπροστινή του κάμερα έχει τεχνολογία υπερύθρων, μαζί με ένα LED φως το οποίο πέφτει στα μάτια του κατόχου για να φωτίσει την ίριδα και να αναγνωρίσει το μοναδικό της σχέδιο.  Στα άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του τηλεφώνου έχουμε μία τυπική Android συσκευή με οθόνη 5,2 ιντσών ανάλυσης QHD, μνήμη RAM 3 GB, εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 32 GB και λειτουργικό σύστημα Android 5.0 Lollipop.

Το Arrows NX F-04G δεν είναι προγραμματισμένο να κάνει την εμφάνισή του σε άλλες αγορές πλην της ιαπωνικής, αλλά αποτελεί ένα δείγμα γραφής για το πώς βλέπουν οι κατασκευαστές smartphones την μελλοντική χρήση των συσκευών που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο στην καθημερινότητά μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top