σχόλιο ID-ont: Εάν είναι έτσι κε Βαρουφάκη, τότε γιατί θέλετε να δώσετε γη και ύδωρ στις Τράπεζες; Μας λέτε ότι είναι εχθροί οι Τράπεζες και ταυτόχρονα μιλάτε για ηλεκτρονικό χρήμα και ζητάτε επέκταση της χρήσης των πιστωτικών-χρεωστικών σε όλες τις συναλλαγές των πολιτών (βλ.: α) http://id-ont.blogspot.gr/2015/04/blog-post_19.html β) http://id-ont.blogspot.gr/2015/04/150.html

Γιατί; Γιατί να ξέρουν οι Τράπεζες κάθε πτυχή της ζωής των πολιτών;  Γιατί οι "εχθροί" να μπουν στα ενδόμυχα της ζωής των πολιτών, να γνωρίζουν κάθε πράξη τους, να είναι παρούσες σε κάθε συναλλαγή τους; "Ξεβρακώνετε" τους πολίτες και τους παραδίδετε στις Τράπεζες; Γιατί μια αριστερή κυβέρνηση, με αριστερή φρασεολογία που την πολεμούν λυσσαλέα οι αγορές των Τραπεζών, ταυτόχρονα στρώνει το χαλί στη "δημοκρατία" δηλ. παντοκρατορία των Τραπεζών;

newsbomb.gr: Για εξουθενωτικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς και για μία κυβέρνηση η οποία έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών» έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομίας, Γιάνης Βαρουφάκης.

Σε μήνυμά του σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (21/04/2015) στη Μελβούρνη, ο Γιάνης Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «ακόμα και ένας δεκάχρονος κατανοεί πλέον πως το τεράστιο δάνειο δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσα σε αυστηρά μέτρα λιτότητας, τη στιγμή που το εθνικό εισόδημα της Ελλάδας έχει μειωθεί 25%». «Στο τέλος αν έχεις μια άρρωστη αγελάδα και την κτυπάς συνεχώς για να παράγει περισσότερο γάλα, το μόνο που θα πετύχεις είναι να την εξασθενίσεις περισσότερο και να μην παράγει καθόλου γάλα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Έλληνας υπουργός είπε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι εταίροι της Βόρειας Ευρώπης αρνούνται να αποδεχθούν μια πραγματικότητα και «η πολιτική τους είναι καταστροφική τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ίδια την Ευρώπη», ενώ πρόσθεσε πως οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές και η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει ένα νέου τύπου πραξικόπημα «όχι με τανκς, όπως το 1967, αλλά μέσω των τραπεζών».

«Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια και ελπίζω ότι θα έρθουμε σε συμφωνία. Θα κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά δεν θα υποχωρήσουμε άτακτα» τόνισε και χαρακτήρισε «εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και τη γεφυρώνει με την Αυστραλία», τη συγκέντρωση αλληλεγγύης προς την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό.

Επισήμανε το γεγονός ότι στη δύσκολη περίοδο των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους «έχει δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο εναντίον του ψεύδους, της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης και της αυτοϋπονόμευσης, που πετυχαίνει μια λιτότητα σε περίοδο μεγάλης κρίσης» και επισήμανε: «Και τη δική σας συμπαράσταση που δεν έχει κομματικές ταμπέλες και επιγραφές τη βλέπουμε σαν μια εθνική προσπάθεια που ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας και γεφυρώνει την Ελλάδα με την Αυστραλία».

Στο δεκάλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο κ. Βαρουφάκης ανέλυσε εν συντομία πώς οδηγήθηκε η Ελλάδα στην κρίση και πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα, μετέφερε στον Ελληνισμό της Μελβούρνης τους χαιρετισμούς και την αγάπη των συνεργατών του, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και όλου του ελληνικού κοινοβουλίου «για την αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». «Ελπίζω να σας δω σύντομα στη Μελβούρνη» κατέληξε.

Το μήνυμα του κ. Βαρουφάκη παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που έγινε, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Αφήστε την Ελλάδα να αναπνεύσει», υπό την αιγίδα της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης (Australia-Greece Solidarity Campaign), στο Εργατικό Κέντρο (Trades Hall) της Μελβούρνης.

Στην ίδια συγκέντρωση απέστειλαν μηνύματα ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο νέος διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος.

Ο κ. Τσακαλώτος, στο μήνυμά του, ανέφερε: «Όλοι μαζί μπορούμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι η αρχή. Ευχαρίστησε την Ελληνοαυστραλιανή Εκστρατεία Αλληλεγγύης και ευχήθηκε στον Ελληνισμό της Μελβούρνης ό,τι καλύτερο». Εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την αλληλεγγύη και σημείωσε πως «ο ελληνικός λαός έχει περάσει πάρα πολλές δυσκολίες και πάρα πολλές φορές τις ξεπεράσαμε αυτές τις δυσκολίες και με τη βοήθεια των Ελλήνων εκτός Ελλάδας».

Στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και στην αλληλεγγύη της ομογένειας και του αυστραλιανού λαού, αναφέρθηκε διεξοδικά ο πολιτικός οικονομολόγος και επικεφαλής της Αυστραλοελληνικής Εκστρατείας Αλληλεγγύης, Διαμαντής Ρόρρης, ο οποίος σημείωσε πως «δεκάδες οικονομολόγοι της Αυστραλίας συμφωνούν πως το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να εξοφληθεί και μέρος του θα πρέπει να διαγραφτεί».

Η πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων Αυστραλίας (ACTU) Τζεντ Κερν ζήτησε "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και τόνισε ότι «κάποτε διαγράφτηκαν τα χρέη της Γερμανίας και ότι ίσχυσε για τη Γερμανία πρέπει να ισχύει και για την Ελλάδα».

Τόσο η Τζεντ Κερν όσο και άλλοι ομιλητές, όπως ο πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Κουήνσλαντ Αντριου Ντέτμερ και νυν πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδικάτου Εργατών Μετάλλου, αλλά και ο υπαρχηγός του Κόμματος των Πρασίνων και ομοσπονδιακός βουλευτής στην έδρα της Μελβούρνης 'Ανταμ Μπαντ, είπαν ότι η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι θέσεις του «εμπνέουν» και τις προοδευτικές δυνάμεις της Αυστραλίας.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η ομιλία της βραβευμένης σκηνοθέτιδας 'Αννας Κόκκινου που εστίασε την ομιλία της στην ανθρωπιστική κρίση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top