Και πάλι «στον αέρα» το γαλλικό δίκτυο TV5 Monde
 
Το γαλλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο TV5Monde ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης ότι ξανάρχισε πλέον κανονικά η μετάδοση των προγραμμάτων του, μία ημέρα μετά την επίθεση που δέχτηκε από χάκερ που υποστήριξαν ότι ανήκουν στη τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
 
«Όλα λειτουργούν» ομαλά είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής σύνταξης του καναλιού, Πασκάλ Γκιμιέρ.

 
Το δελτίο ειδήσεων του καναλιού άρχισε στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) με τον παρουσιαστή να δηλώνει στο κοινό: «Το TV5 είναι απόψε μαζί σας, σε απευθείας μετάδοση».

 
Η γαλλική κυβέρνηση προκρίνει την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας και κάλεσε όλα τα μέσα ενημέρωσης να επαγρυπνούν για την πιθανότητα διάπραξης παρόμοιων ενεργειών.

 
«Πολλά στοιχεία συγκλίνουν» προς αυτήν την κατεύθυνση κι επιτρέπουν στις αρχές να συμπεράνουν ότι «μια τρομοκρατική ενέργεια ήταν πράγματι η αιτία αυτής της επίθεσης» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ μετά από σύσκεψη που είχε με τους επικεφαλής γαλλικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ο υπουργός απέφυγε πάντως να κατονομάσει τους δράστες. «Υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως, ακόμη και όταν κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, θα πρέπει πάντα να το επαληθεύουμε» υπογράμμισε.

 
Η υπουργός Πολιτισμού Φλερ Πελερέν, που ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Καζνέβ, ζήτησε από όλους να επαγρυπνούν. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να ξαναγίνουν παρόμοιες επιθέσεις» εξήγησε.


Η επίθεση στο TV5Monde έγινε το βράδυ της Τετάρτης. Οι εκπομπές διακόπηκαν και μια μαύρη οθόνη εμφανίστηκε και στα έντεκα κανάλια του δικτύου. Ταυτόχρονα, το δίκτυο έχασε τον έλεγχο των σελίδων του στο Facebook και το Twitter.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top