Τη διαφωνία του σχετικά με τη σύναψη Συμφωνίας PNR της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Μεξικό επισήμανε μιλώντας στις 15/4/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Όπως αναφέρει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η Συμφωνία PNR της Ε.Ε. με το Μεξικό σύμφωνα με την οποία θα γίνεται ανταλλαγή προσωπικών δεδομένων των επιβατών αεροπορικών εταιριών που θα ταξιδεύουν από την Ε.Ε. προς το Μεξικό και αντιστρόφως πρέπει να εδράζεται στις προδιαγραφές του δικαίου της Ε.Ε.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε ότι θα πρέπει η εν λόγω Συμφωνία να σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που προστατεύονται από τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, να τηρεί την αρχή της αναλογικότητας και να σέβεται τη σχετική νομολογία του Δικαστηρίου της Ε.Ε. σε σχέση με τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων.

Επίσης ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι πρέπει να αναμείνουμε τη Γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ε.Ε. για τη Συμφωνία PNR Ε.Ε. - Καναδά. Επομένως πριν να εκδοθεί η παραπάνω Γνωμοδότηση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να υπάρχει μια επαρκής νομική βάση για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Μεξικό.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τέλος διερωτώμαι αν το Μεξικό αποτελεί μια ασφαλή χώρα που θα μπορούσε να εγγυηθεί την προστασία των προσωπικών δεδομένων που θα έχουν στα χέρια τους οι αρχές του Μεξικού μιας χώρας όπου κυριαρχεί η διαφθορά, το οργανωμένο έγκλημα, οι  εκβιασμοί, οι απαγωγές και οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Που θα καταλήγουν τελικά τα προσωπικά δεδομένα των επιβατών αεροπορικών εταιριών εάν τα πάρουν οι Αρχές του Μεξικού και η αστυνομία;».
http://www.cretalive.gr/greece/view/ochi-sth-sumfwnia-antallaghs-proswpikwn-dedomenwn-epibatwn-pnr-e.e.-mejikou/240065

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top