Την πιθανότητα «φυσικής αναγνώρισης σώματος» ερευνά το Paypal
 
Το Paypal εργάζεται επάνω σε μια νέα γενιά νέων συσκευών που θα μπορούν να ενσωματωθούν, να εμφυτευθούν ή να περάσουν στον οργανισμό με μια… ένεση, οι οποίες θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης (passwords) ως μέσο ταυτοποίησης των χρηστών τους.

Ο Jonathan LeBlanc, παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης στην εταιρεία Paypal, ισχυρίζεται ότι αυτές οι συσκευές θα μπορούσαν να είναι εμφυτεύματα στον εγκέφαλο, πολύ λεπτά τσιπ πυριτίου ενσωματωμένα μέσα στο δέρμα ή συσκευές με μπαταρίες που θα μπορούσε να λαμβάνει κανείς σαν ένα… χάπι και θα τροφοδοτούνται από τα οξέα στο στομάχι.

«Οι συσκευές αυτές θα μπορούσαν να επιτρέψουν τη λεγόμενη ‘φυσική αναγνώριση σώματος’ (natural body identification), παρακολουθώντας τις εσωτερικές λειτουργίες του οργανισμού, όπως οι παλμοί της καρδιάς, τα επίπεδα γλυκόζης και η αναγνώριση αγγείων» εξήγησε ο LeBlanc στη Wall Street Journal.

Με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους κωδικούς πρόσβασης και ακόμη πιο προχωρημένες μεθόδους αναγνώρισης, όπως η σάρωση δακτυλικών αποτυπωμάτων και η επαλήθευση τοποθεσίας, οι οποίες –όπως σχολίασε ο ίδιος- «δεν είναι πάντοτε αξιόπιστες».
 
«Όσο οι κωδικοί πρόσβασης εξακολουθούν να παραμένουν η τυποποιημένη μέθοδος ταυτοποίησης των χρηστών στο διαδίκτυο, οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν password όπως το ‘password123’ για την ασφαλή είσοδό τους σε λογαριασμούς και θα συνεχίσουν να εκπλήσσονται όταν οι λογαριασμοί τους παραβιάζονται» πρόσθεσε.

Ο LeBlanc ανέφερε ακόμη ότι το PayPal εργάζεται ήδη επάνω στη δημιουργία της τεχνολογίας αναγνώρισης φλεβών και παλμών της καρδιάς, καθώς επίσης και πρωτοτύπων φουτουριστικών τεχνικών ελέγχου της ταυτότητας.

Εξήγησε ωστόσο, ότι μιλώντας για τις νέες τεχνολογίες βιομετρικής εξακρίβωσης, το PayPal δε σκέφτεται κατ’ ανάγκη την υιοθέτησή τους, αλλά ελπίζει να εδραιωθεί ως ένας «ηγέτης σκέψης».

«Δε μπορώ να πω τι θα κάνει το PayPal στο μέλλον, όμως εξετάζουμε νέες τεχνικές και σίγουρα εξετάζουμε τον τομέα αναγνώρισης της ταυτότητας» είπε.

http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/812508/kodikoi-prosvasis-emfuteumenoi-sto-stomahi/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top