Στις 11.000 ανήλθαν οι “κυβερνοεπιθέσεις” που δέχτηκαν μέσω Διαδικτύου οι ελληνικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των πρώτων 9 μηνών του 2014, σύμφωνα τουλάχιστον με τις εκτιμήσεις της Arbor Networks, εκ των κορυφαίων παρόχων παγκοσμίως στις υπηρεσίες ασφάλειας.

Οι συγκεκριμένες επιθέσεις ανήκουν στην κατηγορία του DDoS, όπου η επίθεση έχει ως στόχο την πλήρη κατάρρευση ενός site, και η Arbor Networks εξειδικεύεται στην προστασία από αυτού του είδους τις επιθέσεις, οι οποίες θεωρούνται ως αυτές που έχουν τις μεγαλύτερες επιπτώσεις.

Οι εκτιμήσεις της Arbor βασίζονται σε στοιχεία από σχεδόν 300 παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και όσον αφορά την Ελλάδα είναι ενδιαφέρον ότι οι περισσότερες -και μεγαλύτερου μεγέθους- επιθέσεις έγιναν κατά το α' τρίμηνο του 2014, τάση που ήταν κοινή με τον υπόλοιπο κόσμο. Με εξαίρεση το α' τρίμηνο πάντως όπου το μέσο μέγεθος της επίθεσης ήταν στα 1,17 Gbps και ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με τον παγκόσμιο μέσο όρο (1,12 Gbps), τα επόμενα τρίμηνα οι επιθέσεις στην Ελλάδα ήταν πολύ μικρότερου μεγέθους σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Στο β' τρίμηνο, η μέση επίθεση ήταν στα 160,50 Mbps στην Ελλάδα έναντι 759,83 Mbps παγκοσμίως, ενώ στο γ' τρίμηνο ήταν στα 421,65 Mbps έναντι 858,98 Mbps.

Οι επιθέσεις εκτός από μικρές ήταν και σύντομης διάρκειας, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν διαρκούσε περισσότερο από 30 λεπτά.

Ελληνική αγορά
Στην Ελλάδα, ο συνεργάτης της Arbor Networks είναι η εταιρεία Adaptit και το 2014 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία πολύ καλή χρονιά. Όπως αναφέρθηκε σε πρόσφατη παρουσίαση, τις λύσεις της Arbor Networks έχουν ήδη επιλέξει δύο πάροχοι σταθερής τηλεφωνίας, ενώ συζητήσεις υπάρχουν και με άλλους δύο, ενώ ταυτόχρονα στο πελατολόγιο της Adaptit περιλαμβάνονται οι δύο από τις 4 συστημικές τράπεζες με τις άλλες δύο να πραγματοποιούν πιλοτικές δοκιμές. Επίσης, υπάρχουν πάνω από 10 μεγάλοι εταιρικοί πελάτες που είναι κατά κύριο λόγο πολυεθνικές επιχειρήσεων.

Η συνεργασία με την Arbor είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα έσοδα της Adaptit αναμένεται φέτος να κλείσουν στα 7 εκατ. ευρώ έναντι 5,5 εκατ. ευρώ πέρσι, ενώ οι στόχοι για το 2015 είναι η περαιτέρω επέκταση του πελατολογίου στον ιδιωτικό αλλά και στο δημόσιο τομέα, η είσοδος στον τομέα της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, όπως και η δραστηριοποίηση σε γειτονικές χώρες όπως είναι η Αλβανία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top