Με μια όχι και τόσο ευχάριστη έκπληξη, ήρθαν αντιμέτωποι την Δευτέρα το βράδυ, οι εργαζόμενοι της Sony Pictures, που προσπάθησαν να μπουν στους υπολογιστές τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι υπολογιστές είχαν αχρηστευτεί εντελώς και έδειχναν στην οθόνη μια σειρά από διευθύνσεις URL και ένα απειλητικό μήνυμα από την ομάδα των χάκερς που αυτοαποκαλείται #GOP.

Η ομάδα έχει καταλάβει επίσης και δεκάδες λογαριασμούς της Sony στο Twitter όπου προβάλλει τα ίδια μηνύματα, η Sony έχει καταφέρει να ανακτήσει τον έλεγχο των λογαριασμών αυτών αλλά όχι και των υπολογιστών.

Οι χάκερς φαίνεται πως έχουν καταφέρει να αποκτήσουν σημαντικό αριθμό ευαίσθητων αρχείων της Sony Pictures, τα περισσότερα αρχεία έχουν την ονομασία .zip και απειλούν να τα δημοσιεύσουν αν η Sony δεν εκπληρώσει τα αιτήματά τους (τα αιτήματα δεν είναι ακόμη ξεκάθαρα). Τα .zip αρχεία θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν οτιδήποτε ακόμη και κωδικούς και όπως φαίνεται οι hackers πήραν τα αρχεία από τον server κάποιου υπαλλήλου, πράγμα το οποίο εξηγεί ότι έστω και για λίγο κατάφεραν να αποκτήσουν τον έλεγχο πολλών λογαριασμών στο Twitter.

Στο Reddit έχει ήδη δημιουργηθεί thread όπου και απειλούν ότι θα ανεβάσουν τα αρχεία.

Προς το παρόν οι υπολογιστές της Sony Pictures βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια, δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής email ή ακόμη και τηλεφωνικών κλήσεων. Η επίσημη δήλωση της Sony ήταν: «Ερευνούμε το ζήτημα» ενώ υπάλληλος της Sony ανέφερε: «έχει πέσει το σύστημα, έχουμε παραλύσει».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top