σχόλιο ID-ont: "Οι σκύλοι δεν μιλούν", έλα όμως που αυτά ετοιμάζονται για τους ανθρώπους που μιλούν...

www.skai.gr: Οι σκύλοι δεν μιλούν, αλλά πλέον μπορούν να στείλουν «σήμα» στους ιδιοκτήτες τους, εάν η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο χάρη σε «έξυπνα» λουριά που φοριούνται από τα τετράποδα.

Κατασκευασμένα στις ΗΠΑ, τα ειδικά κολάρο διαθέτει αισθητήρες που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες τους και μεταδίδουν στους ιδιοκτήτες των τετράποδων τις πληροφορίες που καταγράφουν.

Με τη χρήση δονήσεων, ο ιδιοκτήτης μπορεί να «επικοινωνήσει» με τον σκύλο του, ακόμη και όταν δεν βρίσκεται εντός του οπτικού του πεδίου.

«Εξελιγμένοι αισθητήρες κίνησης μεταφράζουν τη γλώσσα του σώματος των σκύλων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βοηθός καθηγητής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Επιστήμης, δρ. Ντέιβιντ Ρόμπερτς, ένας εκ των ερευνητών στο πανεπιστήμιο Νορθ Καρολάινα, που ανέπτυξαν τις «έξυπνες» αυτές συσκευές.

«Μπορούμε να γνωρίζουμε πότε κάθονται, πότε είναι όρθιοι, πότε τρέχουν ακόμη και πότε δεν βρίσκονται εντός του οπτικού πεδίου του ιδιοκτήτη τους, χάρη στις συσκευές που φορούν», πρόσθεσε μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC.

Επιπλέον, αισθητήρες που μετρούν σφυγμούς, αλλά και τη θερμοκρασία σώματος των σκύλων αποστέλλουν τα δεδομένα τους στον ιδιοκτήτη, ειδοποιώντας τον σε περίπτωση ανάγκης.

Οι μελετητές προχωρούν σταδιακά στη διαδικασία έκδοσης όλο και μικρότερων σε μέγεθος «έξυπνων» λουριών που φοριούνται από σκύλους, έτσι ώστε να γίνει εφικτή η παραγωγή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top